П`ятниця, 26.04.2024, 07:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 31 » На порядку денному захист дітей від жорстокого поводження, у тому числі кіберзлочинців
09:43
На порядку денному захист дітей від жорстокого поводження, у тому числі кіберзлочинців

12

З  метою   захисту  дітей від жорстокого поводження, у тому числі кіберзлочинців, на виконання листа Мінсоцполітики  від 03.03.2017 року, під головуванням керуючої справами міськвиконкому Ратушної І. О. за участю служби у справах дітей (нач. Карпук Л. Д.), проведено нараду з керівниками структурних підрозділів міськвиконкому, Ювенальної превенції Знам’янського відділу поліції, КЗ «Знам’янський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги», КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. Лисенка» міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У нараді взяли участь:  Каракаш’ян Н. М. - практичний психолог, соціальний педагог ЗШ №1 І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка, Жирьонкіна О. В.-практичний психолог НВК «ЗШ № 2-ліцей», Босненко М. М.- методист методичного кабінету  відділу освіти. Серед запрошених були практичні психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх закладів міста, методисти дошкільних навчальних закладів.

В ході наради розглянуто та проаналізовано основні фактори, що впливають на схильність неповнолітніх  до суїциду та психологічна допомога цим дітям, небезпечні групи в інтернеті, методи насильницького впливу на свідомість дітей, стан  профілактичної роботи працівників психологічної служби в загальноосвітніх закладах міста.

Начальник служби у справах дітей Карпук Л.Д. наголосила на тому, що відповідно до статті 10 Закону України « Про охорону дитинства», Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення, затвердженого спільним наказом  Міністерства соціальної політики, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти  і науки  від 19.08.2014 р., держава здійснює захист дитини, зокрема, від усіх форм фізичного і психологічного насильства, образи, недбалого і жорстокого поводження з нею.

12

Держава через органи опіки та піклування, служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у порядку, встановленому законодавством, надає дитині та особам, які піклуються про неї, необхідну допомогу у запобіганні та виявленні випадків жорстокого поводження з дитиною, передачі інформації про ці випадки для розгляду до відповідних уповноважених органів для проведення розслідування і вжиття заходів щодо припинення насильства.
Практичний психолог Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. №1 ім. Т.Г. Шевченка Каракаш’ян Н. М, познайомила присутніх з небезпечними групами  в Інтернеті, які схиляють дітей до самогубства. Розповіла про методи та способи насильницького впливу на психіку дітей та яким чином вберегти їх від небезпеки. Виступ супроводжувався переглядом презентації та  відеоролика реальної переписки дітей з куратором однієї з груп.

Методист методичного кабінету відділу освіти Босненко М. М. ознайомила присутніх з організацією профілактичної роботи працівників психологічної служби в загальноосвітніх закладах міста, звернувши увагу на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з питань небезпеки перебування дітей в підозрілих групах в соціальних мережах, в тому чисті в групі «Синій кит». Вирішено систематично проводити заходи спрямовані на пропаганду здорового способу життя, збереження психічного здоров’я учнів.

В своєму виступі практичний психолог  НВК «ЗШ №2-ліцей» Жирьонкіна О. В. зазначила про основні фактори, які впливають на схильність дітей до суїцидальної поведінки. Було визначено три види суїциду та їх причини у підлітків. На першому місці з проблем характерних для підлітків з суїцидальною поведінкою знаходяться стосунки з батьками.

З метою профілактики депресії і суїцидів необхідно  розмовляти з дитиною, цікавитись про її стан, вести бесіди про майбутнє, планувати  справи. Необхідно формувати у підлітків впевненість у своїх силах та можливостях, вселяти оптимізм та надію, проявляти співчуття та розуміння, здійснювати контроль за поведінкою дитини, аналізувати його стосунки з однолітками. На закінчення промови Ольга Валеріївна поділилася власним  досвідом з  реабілітації дітей схильних до суїциду.

За підсумками  наради  керуючою справами І. Ратушною було дано доручення відповідним структурним підрозділам міськвиконкому з метою своєчасного інформування та виявлення дітей, які постраждали від жорстокого поводження, покращення  роботи з сім’ями, які опинилися в складних  життєвих  обставинах, ведення їх обліку та вжиття заходів до батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків відносно своїх дітей,  посилення уваги до проблем неповнолітніх, захисту їх прав та законних інтересів


 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 896 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/4

Кировоград: новости и сайты