Вівторок, 07.05.2024, 09:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Червень » 6 » Надання роз’яснення законодавства та отримання правової інформації
15:18
Надання роз’яснення законодавства та отримання правової інформації
 
12         Міністерство юстиції України та його територіальні органи виконують одне із важливих завдань держави – проводять інформування населення про чинне законодавство про права й свободи людини, надають безкоштовні правові консультації.  
До управління надходять звернення щодо надання роз’яснення чинного законодавства, тлумачення певних правових норм тощо. Відповідно до чинного законодавства Міністерство юстиції надає роз’яснення з питань, пов’язаних із діяльністю Мін’юсту України, його територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства, а також стосовно актів, які ним видаються.
До компетенції територіальних управлінь юстиції не входить надання роз’яснень чинного законодавства щодо тлумачення певних правових норм та їх пов’язаності чи суперечливості. Питаннями тлумачення норм законодавства в Україні займається Конституційний Суд України. Відповідно до ст. 42 ЗУ «Про Конституцій Суд України» громадяни мають право на конституційне звернення - письмове клопотання до Конституційного Суду України про необхідність офіційного тлумачення Конституції України та законів України з метою забезпечення реалізації чи захисту конституційних прав та свобод людини і громадянина, а також прав юридичної особи.
Роз’яснення Міністерства юстиції з питань, що відносяться до його компетенції розміщуються на офіційному сайті Міністерства юстиції України, де будь-яка людина може ознайомитися з ними. Зокрема, на сайті Міністерства юстиції України створено рубрику «Довідкова інформація. Громадянам та юридичним особам». Останнім надходженням цієї рубрики є інформаційне роз’яснення щодо порядку та підстав застосування до суддів дисциплінарної відповідальності, повноваження Міністра юстиції у сфері судоустрою.
На сайті виконавчого комітетуЗнам’янської міської ради( http//zn-rada.at.ua) створено рубрику «Правова освіта», в якій, зокрема розміщено і правові консультації міськрайонного управління юстиції.
В Знам’янському міськрайонному управлінні юстиції працює громадська приймальня для надання безоплатної первинної правової допомоги.
Громадська приймальня розміщення за адресою м. Знам’янка, вул. Жовтнева, 21, контактний телефон 2-37-12 . Громадської приймальня працює щопонеділка з 9.00 до 13.00 та щосереди з 14.00 до 17.00.
В приймальні можна отриматиправову інформацію та консультацію з правових питань, отримати копію нормативно-правового акту в контрольному стані, зразки процесуальних документів тощо.В разі неможливості надання негайної правової допомоги, відвідувачам надається інформація стосовно державних органів, в компетенції яких знаходиться конкретне питання. Отже, особи, які перебувають під юрисдикцією України можуть звернутися до приймальні та отримати первинну правову допомогу.


Начальник Знам’янського
міськрайонного управління юстиції
О.Ніколаєва

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 855 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты