П`ятниця, 26.04.2024, 20:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 9 » Надання землі в оренду
10:46
Надання землі в оренду
 
12         Оренда — надання земельних ділянок державної та комунальної власності у користування з визначенням строку користування .  
З економічної точки зору, різниця між постійним користуванням та орендою полягає в тому, що постійний користувач сплачує земельний податок (подібно до власника ділянки), а орендар сплачує орендну плату. Розмір земельного податку залежить лише від одного чинника — від нормативної вартості ділянки, адже його ставка заздалегідь відома і незмінна — 1%. Лише у тих випадках, коли грошова оцінка не проведена, використовуються абсолютні ставки, передбачені Законом України "Про плату за землю”.
Ставка орендної плати може досягати 10% нормативної оцінки ділянки, а у випадках, коли право оренди здобуто на конкурентних засадах, і перевищувати 10%.
Порядок передачі земельних ділянок в оренду регулюється статтями 118, 123, 124 Земельного кодексу України та Законом України "Про оренду землі”. Порядок надання земельних ділянок у оренду такий самий, як і порядок надання земельних ділянок у постійне користування
Процедура надання ділянок в оренду наступна: (ст.123 ЗКУ):
1) Юридичні особи, які зацікавлені в одержанні земельної ділянки оренду з земель населеного пункту, звертаються з клопотанням про відведення ділянки до міської ради.
До клопотання про відведення земельної ділянки додаються матеріали, передбачені частиною 15 статті 151 Земельного кодексу, що обґрунтовують її розмір, призначення та місце розташування (викопіювання з генерального плану або іншої містобудівної документації населеного пункту, копію плану земельної ділянки з нанесенням на ній варіантів розміщення об’єкту з зазначенням загальної площі, складу угідь земельної ділянки та умов її відведення).
2) Відповідна сільська, селищна, міська рада розглядає клопотання у місячний термін і дає згоду на розроблення проекту відведення земельної ділянки
3) Умови і строки розроблення проектів відведення земельних ділянок визначаються договором, укладеним замовником з виконавцем цих робіт відповідно до типового договору
4) Проект відведення земельної ділянки погоджується з землекористувачем (якщо ділянка вже перебуває у постійному користуванні і вилучається для надання іншому користувачу), органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органами архітектури та охорони культурної спадщини, у певних випадках з органами державного гірничого нагляду ( якщо земельна ділянка надається для видобутку корисних копалин) і після одержання обов’язкового висновку державної землевпорядної експертизи по об’єктах, які їй підлягають, передається на розгляд міської ради.
Строк виконання експертизи — 20 робочих днів від дня реєстрації об’єкта державної експертизи спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері державної експертизи (Держкомземом).
5) Міська рада розглядає проект відведення ділянки у місячний строк і в межах своїх повноважень, визначених Земельним кодексом, приймає рішення про надання земельної ділянки.
Таке рішення є підставою для виготовлення договору оренди земельної ділянки Після виготовлення договору оренди та його реєстрації підрозділами державного підприємства "Центр державного земельного кадастру” у заявника виникає право користування ділянкою.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 960 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты