Понеділок, 22.07.2024, 14:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 60
Гостей: 60
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 21 » Найерудованіших школярів міста визначено
16:32
Найерудованіших школярів міста визначено
      
12
Слово інтелект та інтелектуальність часто зустрічається, як на сторінках книг та журналів, так і в розмовній мові, причому зміст, який вкладають в ці поняття буває різним. 

У Стародавньому Єгипті, для того, щоб розпочати навчання мистецтву жерця, потрібно було витримати певну систему випробувань. Спочатку кандидат проходив співбесіду, під час якої з’ясовувався його рівень досвідченості, а також зовнішність, вміння вести розмову. Потім йшла перевірка вміння працювати, слухати та мовчати.
       
12Ми живемо в епоху інформаційного прогресу, коли інтелект та інтелектуальність соціально-зрілих громадян нашої держави мають велике значення. Тому вже стало вимогою часу та традицією проведення на всіх рівнях інтелектуальних ігор, змагань, перегонів та багатоборств. 

Тож з метою сприяння розвитку логічного мислення учнів, навчання їх працювати в команді, спільними силами знаходити розв’язок задачі та проявляти акторські здібності, відбувся міський чемпіонат шкільних команд інтелектуалів за участю команд школярів загальноосвітніх шкіл міста сезону 2013/2014 навчального року. Прийняли участь у заході 30 найерудованіших школярів міста, які утворили 6 команд.
      
12
Відкрив чемпіонат міський голова І.Крижановський, який привітав присутніх та висловив сподівання, що знання які мають учасники та отримають в подальшому, сприятимуть процвітанню рідного міста та всієї України в цілому. ««Визначаючи пріоритети державної політики на найближчий період, Президент України проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист прав дітей, створення можливостей для всебічного розвитку дітей, підтримку обдарованої молоді, залучення дітей до занять спортом, навчання у гуртках, секціях, участі в учнівському самоврядуванні» - зазначив міський голова.
       
12
Реалізовуючи поставлені завдання міська влада намагається створювати якнайкращі умови в освітніх закладах для розвитку навчання та підтримки обдарованої молоді. За останні три роки традиційними у місті стали : фестивалі дитячої творчості, брей-ринги фахівців з права, чемпіонати ерудитів та інше. 

«У цьому житті нічого само по собі, нізвідки, не береться. Один із глобальних напрямків, яким ми займаємося, це робота з обдарованими дітьми. І ця робота потребує певного фанатизму. Пошук таких талантів у рамках навчальних годин – це нереально, потрібно щось інше. Щоб побачити результативність цієї роботи, необхідні змагальні процеси. І на цьому тлі ми придумали захід, який сьогодні проходить у цьому залі» - розповідає начальник відділу освіти Н.Попова.
      
12
Ведуча О.Огіренко запропонувала учасникам питання, які були поділені на блоки: математика, фізика, астрономія, біологія, мова, казки, історія, в яких учасники продемонстрували свої знання на високому рівні.  

Роботу всіх команд відзначено грамотами відділу освіти, які урочисто вручив головний спеціаліст відділу освіти В.Мурга, а з числа вболівальників було відзначено, грамотою відділу освіти, найактивнішого та найерудованішого – Невдовіна Володимира, учня НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. №2 – ліцей».

Справжніх знавців-ерудитів стає все менше – завдяки Інтернету втрачається потреба розвивати пам'ять та розумову діяльність. Проте інтелектуальні ігри дозволяють протидіяти цим шкідливим процесам. Вони виховують розумних, освічених людей, що вміють думати, користуватись наявними знаннями та приймати власні рішення.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 795 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты