Вівторок, 16.04.2024, 23:21
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Червень » 8 » Нарада членів органів самоорганізації населення: детально про головне
14:23
Нарада членів органів самоорганізації населення: детально про головне
 
12
Під головуванням міського голови Крижановського Ігоря Борисовича, за участю секретаря міської ради Адамович Надії Анатоліївни, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Заруцького Андрія Анатолійовича, керуючої справами міськвиконкому Меренкової Лілії Іванівни, військового комісара Знам’янсько-Олександрівського військового комісаріату Чижми Олександра Васильовича, начальників структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, представників ЗВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», КП «ЗЖЕК №1» відбулася нарада членів органів самоорганізації населення - голів та секретарів будинкових, голів квартальних комітетів нашого міста.

Військовий комісар Знам’янсько-Олександрівського військового комісаріату Олександр Васильович Чижма довів до відома  присутніх інформацію щодо розпорядчих документів на підставі яких в Україні триває часткова мобілізація та призов на строкову військову службу. Звернувся до присутніх із проханням щодо надання ними допомоги під час уточнення працівниками військкомату облікових даних про мешканців нашого міста, що підлягають проходженню медичної комісії, призову на строкову військову службу чи мобілізації та зареєстровані в межах будинкового чи квартального комітету.

 
12
Щодо реалізації вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» до присутніх звернулася секретар міської ради, голова топонімічної комісії Адамович Надія Анатоліївна. На виконання вищезазначеного закону органи місцевого самоврядування протягом 6 місяців з дня набрання чинності в установленому порядку перейменувати райони у містах, сквери, бульвари, вулиці, провулки, узвози, проїзди, проспекти, площі, майдани, набережні, мости, інші об’єкти топоніміки населених пунктів, а також інші географічні об’єкти, назви яких містять символіку тоталітарного режиму.

Також Надія Анатоліївна звернулася до присутніх з інформацією, що розгляд питання перейменування вулиць в нашому місті було розпочато раніше ніж було прийнято та вступив у дію вищезазначений закон. Так, 09 квітня 2015 року було прийнято розпорядження міського голови №12 «Про проведення  громадського обговорення по перейменуванню вулиць міста» яким, відповідно до звернення політичних партій та мешканців міста, на виконання Указу Президента  України «Про деякі заходи щодо унормування питань опису, порядку використання і захисту державних символів України  від 23.08.2014р №667/2014», Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності  назв та  дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012р. №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права  власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з метою прийняття виваженого рішення, було доручено виконавчому комітету Знам’янської міської ради організувати громадське обговорення пропозицій по перейменуванню назв вулиць міста. Топономічною комісією було розроблено відповідні анкети та роз’яснення з даного питання. Голови квартальних та будинкових комітетів, секретарі житлових будинків вулиць, які пропонуються до перейменування, під час наради отримали анкети для опитування та врахування громадської думки населення з даного питання. Відповідно до анкети це вулиці  - Леніна, К.Маркса, Калініна, Фрунзе, Будьонного, Дзержинського, Жовтнева, 30 років ВЛКСМ, Ворошилова, Московська, Свердлова, Радянська, Ульяновська, Р.Люксембург, Пролетарська, Крупська, Енгельса, 70 років Жовтня, проспект ВЛКСМ.

Начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Лаптєва Любов Олександрівна за інформацією, отриманою від депутата міської ради Олега Степановича Смика під час останньої сесії міської ради, звернулася до присутніх з проханням провести відповідну роз’яснювальну роботу з населенням щодо несумлінного ставлення мешканців деяких вулиць нашого міста в частині забезпечення та підтримання в належному санітарному стані дорожнього покриття наших вулиць, а саме: через засмічення проїжджих частин вулиць побутовим сміттям та різними відходами, самими ж мешканцями  створюються сприятливі умови для розвитку збудників різних інфекцій, утворенню на вулицях «ухабів» та «ритвин».

Любов Олександрівна повідомила також присутнім про заплановані протягом 2015 року  обсяги робіт по ремонту об’єктів житлово-комунального господарства міста, а саме: на капітальний ремонт житлового фонду ( крім будинків ОСББ) з міського бюджету заплановано витрати 600,0 тис. грн., на ремонт доріг – 1500,0 тис. грн. В житловому фонді кошти будуть використані на ремонт ліфтів, покрівель та димовентиляційних каналів, тобто на ті конструкції та частини будинків, які забезпечують безпеку мешканців; частковий ремонт доріг  проводиться на основних  вулицях міста, де рухається автомобільний транспорт, а саме: Фрунзе, Жовтнева, Гагаріна, Партизанська, Привокзальна, Петровського, Г.Сталінграду. На відсипання вулиць щебеневою сумішшю заплановано витрати кошти у сумі 120,0 тис. грн., на ремонт тротуарів – 500, 0 тис. грн. Також було відзначено, що для дозвілля та розвитку наймолодших знам’янчан за рахунок  коштів міського бюджету цієї весни розпочато роботи по придбанню та встановленню дитячих майданчиків на території нашого міста. Наразі встановлено 2 майданчики.

Протягом наради виступаючі відповіли на питання присутніх. 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 876 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты