П`ятниця, 26.04.2024, 21:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 12 » Нарада членів органів самоорганізації населення: детально про головне
07:39
Нарада членів органів самоорганізації населення: детально про головне
12
Під головуванням міського голови Крижановського Ігоря Борисовича, за участю секретаря міської ради Адамович Н.А., начальника відділу по обслуговуванню ради Брунцвік Н.В., начальника УМА та ЖКГ Лаптєвої Л.О., начальника управління соціального захисту населення Волошиної А.М., заступник начальника управління Пенсійного фонду в м.Знам’янка та Знам’янському районі Кучер Н.В., лікаря-експерта районної лікарняної каси Юдова В. Я., головного спеціаліста з питань екології та благоустрою УМА та ЖКГ Лобова В.Б., керівника та головного інженера КП «ЗЖЕК №1» Дегтяря Е.Г. та Чернявського О.М., депутатів міської ради Бойко С.В., Смика О.С., члена громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради Мацка В.В., дільничного Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області  Шевченка С.В., представників засобів масової інформації, відбулася нарада членів органів самоорганізації населення - голів та секретарів будинкових, голів квартальних комітетів нашого міста.

12
Керуючим Знам'янського ТВБВ філії Кіровоградського обласного управління АТ "Ощадбанк" Ю. Руденком було доведено до відома інформацію щодо можливості участі мешканців нашого міста в реалізації державної програми енергозбереження за допомогою загальнонаціональної кредитної програми «Ощадний дім». Присутні ознайомилися з умовами отримання кредитів в Ощадбанку, практичними результатами роботи банку на даний час, зразками розрахунків економії у разі участі у програмі, а також інформацією щодо можливості придбавати в кредит не лише негазових котлів, як це було у 2014 році, а й енергоефективного обладнання та матеріалів. Кожен з учасників зустрічі отримав інформацію щодо відповідальних за співпрацю осіб від Ощадбанку в нашому регіоні та місті.

Лікарем-експертом районної лікарняної каси В.Юдовим було повідомлено присутнім про продовження функціонування зазначеної благодійної організації перспективи подальшого розвитку та можливість участі громадян нашого міста в її діяльності. Під час виступу було наголошено на тому, що при районній лікарняній касі наразі функціонує аптечний пункт, через який відбувається отримання ліків членами лікарняної каси, а ліки в ньому відпускаються по цінах, що нижчі від цін в аптеках міста. Також було відмічено, що районна лікарняна каса надає можливість своїм членам отримувати ліки в аптечному пункті за направленнями лікарів центральної районної лікарні, а також звертатися до лікарняної каси для отримання ліків у даному аптечному пункті у разі лікування в обласній лікарні м. Кіровограда на підставі відповідних направлень та рецептів.

Про новини пенсійного законодавства членів органів самоорганізації міста ознайомила заступник начальника управління пенсійного фонду в м. Знам’янка та Знам’янському районі Н.Кучер. Зокрема, Наталія Василівна детально зупинилася на питанні своєчасного повідомлення працюючими пенсіонерами управління Пенсійного фонду за місцем отримання пенсії про те, що вони звільнилися з роботи, розірвали трудовий договір тощо. Самостійно отримати такі дані управління Пенсійного фонду не має можливості, а від цього в деяких випадках залежить можливість пенсіонеру отримати необхідні зміни щодо пенсійного забезпечення шляхом перерахування суми пенсійного забезпечення.

Начальник управління соціального захисту населення А. Волошина звернулася до присутніх з інформацією щодо застосування прийнятого постановою Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 389 «Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї». А саме, з 01 липня 2015 року пільги з оплати житлово-комунальних послуг, палива, вкрапленого газу, телефону, а також послуги із встановлення квартирних телефонів надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2015 році - 1710 грн.). Алла Миколаївна зосередила увагу на категоріях пільговиків, на яких поширюється дія вищезазначеного Порядку, переліку документів, необхідних для пред’явлення до УСЗН, надала контактні номери телефонів. Громадяни, які відповідно, до рівня доходів втратять право на пільги, мають можливість звернутися за житловою субсидією. Також начальник УСЗН ознайомила присутніх зі змінами у чинному законодавстві, що стосуються спрощення Порядку призначення та надання населенню житлових субсидій відповідно до ПКМУ від 26.06.2015 року № 475. Під час виступу було відмічено, що з 01.09.2015 року оформлення субсидій буде проводитись за оновленою формою декларації (без зазначення суми доходу, а тільки із зазначенням його виду). Наразі відмінені штрафні санкції за недостовірне наведення інформації щодо отриманого доходу, але залишається обов’язковою умовою своєчасне надання інформації до управління соціального захисту населення якщо відбуваються зміни в складі сім’ї (протягом місяця).

Широке обговорення присутніми відбулося під час інформування щодо реалізації короткотермінового плану дій по боротьбі з карантинними рослинами на території міста, з яким членів органів самоорганізації населення міста ознайомив головний спеціаліст з питань екології та благоустрою УМА та ЖКГ Знам’янської міської ради В. Лобов. Валентин Борисович повідомив про заходи, що вживаються ним особисто, управлінням містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради, КП «ЗЖЕК №1» в частині оформлення приписів, косіння трави на території міста та територіях, прилеглих до житлових будинків комунальної форми власності. Під час обговорення питання боротьби з карантинними рослинами на території міста, було піднято питання косіння амброзії на території об’єкта незавершеного будівництва по вулиці Луначарського. З даного приводу було роз’яснено, що власником об’єкту є управління капітального будівництва ОДА, але воно не є виконавцем робіт по об’єкту (наразі фірма є банкрутом), і висувати вимоги щодо утримання в належному санітарному стані об’єкту незавершеного будівництва до управління міська рада немає можливості. 

Під час обговорення даного питання, членами органів самоорганізації населення міста було висловлено декілька думок щодо можливості вирішення питання боротьби з карантинними рослинами, як одна з них - висівання низькорослих сортів трав на території міста. Щодо необхідності боротьби з карантинними рослинами наголосив у своєму виступі і депутат міської ради О.Смик, який на останній сесії міської ради вкотре підняв дане питання. Звернувся з пропозицією щодо розробки плану дій спільно з  міською радою, УМА та ЖКГ, громадськими організаціями, підприємцями, органами самоорганізації населення міста. З даного питання, міським головою Ігорем Борисовичем Крижановським було відзначено, що кожен має почати з себе - бути господарем свого двору, своєї прибудинкової території та своєчасно вживати заходи щодо боротьби з карантинними рослинами. :

В різному, присутні мали змогу поставити запитання дільничному Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області С.Шевченку, отримати інформацію щодо порядку звернення до відділу, роз’яснення основних функцій та повноважень, координації спільних дій.

Щодо стану укладання договорів за вивезення та утилізацію ТПВ по КП «ЗЖЕК №1» та рівня проплати за надані послуги (приватний сектор), а також щодо стану укладання договорів за ЖКП по КП «ЗЖЕК №1», та рівень проплати за надані послуги (житлові будинки комунальної форми власності) ознайомив присутніх керівник КП «ЗЖЕК №1» Е.Дегтяр. Так, за останніми даними, в багатоповерхових житлових будинках відсоток укладання договорів за надані ЖКП становить 100 %, рівень проплати - 101 %. Ситуація з приватним сектором залишає бажати кращого - так відсоток укладання договорів за послуги з вивезення та утилізації ТПВ складає 74%, а рівень проплати по цим договорам - 89%. 

На сьогоднішній день в місті з’явилася тенденція на розірвання укладених договорів, що негативно впливає на фінансовий стан підприємства. Було наголошено на тому, що 80% вартості паливно-мастильних матеріалів, що сплачується підприємством у місяць - це витрати на придбання паливно-мастильних матеріалів для автотранспорту, що здійснює збирання та вивезення ТПВ по місту. На завершення обговорення даного питання, міським головою Ігорем Борисовичем Крижановським було відмічено, що, враховуючи, в тому числі вимоги ст. 15 Закону України «Про відходи», укладання договорів на вивезення ТПВ та сплата по них залишається пріоритетним завданням комунального підприємства, членів органів самоорганізації населення та кожного мешканця приватного сектору нашого міста Протягом наради виступаючі відповіли на питання присутніх.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 962 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/6

Кировоград: новости и сайты