П`ятниця, 19.04.2024, 05:03
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Квітень » 2 » Нарада голів будинкових та квартальних комітетів
14:42
Нарада голів будинкових та квартальних комітетів
12
Під головуванням міського голови Крижановського Ігоря Борисовича, за участю секретаря міської ради Адамович Надії Анатоліївни, т.в.о. першого заступника міського голови – начальника фінансового управління міськвиконкому Іваськів Тетяни Анатоліївни, керуючої справами міськвиконкому Меренкової Лілії Іванівни, начальників структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, керівників комунальних підприємств «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» та Знам’янського ВКГ відбулася нарада голів та секретарів будинкових і голів квартальних комітетів нашого міста.

Розпочавши нараду, міський голова звернувся до присутніх щодо доцільності завершення робіт на об’єкті незавершеного будівництва, який розташований по вулиці Луначарського в місті Знам’янка, і має бути введений в експлуатацію, як сучасна школа. Під час свого виступу, Ігор Борисович відзначив, що добудова школи є важливим кроком до забезпечення якісного рівня освіти для дітей нашого міста і дасть можливість припинити навчання в ЗШ №2 та ЗШ №3 у дві зміни, як це є зараз. Присутніми представниками органів самоорганізації населення одностайно було підтримано рішення щодо обов’язковості  добудови загальноосвітньої школи №5 по вулиці Луначарського в місті Знам’янка та завершення робіт на даному об’єкті із залученням коштів державного бюджету.
12

Ігор Борисович також ознайомив учасників зустрічі з інформацією, що була отримана під час виїзного прийому голови ОДА 18.03.2015 року, який проводився в місті Знам’янці, а саме: повідомлення голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Анатолія Івановича Кузьменка про те, що у 2015 році заплановано завершення робіт по будівництву об’їзної дороги в обхід міста Знам’янка.

Звернувся також міський голова до присутніх і з проханням приймати активну участь у реагуванні на випадки порушень правил торгівлі та законодавства у сфері торгівлі, зокрема щодо перевірки повноти  відображення переліку придбаних громадянином підакцизних товарів (тютюн, горілчані вироби, ПММ) у чеку, який зобов’язані видати покупцю. «На законодавчому рівні органи виконавчої влади не мають права втручатися у фінансово-господарську діяльність приватних підприємств - зазначив Ігор Борисович, - тому, було проведено наради та зустрічі з представниками бізнесу, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів на території міста, а також громадських організацій, з питань повноти надходжень акцизного податку з підакцизних товарів до міського бюджету». Для своєчасного реагування на випадки ненадання касових чеків у магазинах продажу алкогольних і тютюнових виробів, у разі фіксування таких випадків, рекомендовано звертатися за телефонами «гарячої лінії» Кіровоградського обласного контактного центру: 0800500238; Департаменту фіскальної служби: 08005010070; до юридичного відділу міськвиконкому – 2-19-04; відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі міськвиконкому – 2-19-72.

Заступником начальника управління Пенсійного фонду в місті Знам'янка та Знам’янському районі Кучер Наталією Василівною було доведено до присутніх членів органів самоорганізації населення інформацію щодо змін в пенсійному законодавстві з 01.01.2015 року та з 01.04.2015 року.  Доповідач зупинилася на основних напрямках пенсійних новацій – порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам (зокрема на «спецпосадах), призначення пенсій на пільгових умовах та за вислугу років. Було підкреслено, що особливий порядок виплати пенсій охоплює період з 1 квітня по 31 грудня 2015 року і є тимчасовим. Згідно з оновленим законодавством працюючим «спецпенсіонерам» доведеться зробити вибір між можливістю або продовжувати працювати, або отримувати пенсію. Решта – отримуватимуть пенсію, як і раніше, в повному обсязі.

Заступник начальника фінансового управління міськвиконкому Лепетко Олена Миколаївна проінформувала представників органів самоорганізації населення про зміни в бюджетному законодавстві та питаннях, які виникають у зв’язку з цим на місцях. Так, формування доходів і видатків міського бюджету на 2015 рік, враховуючи ст.77 Бюджетного Кодексу України, проведено з врахуванням в першочерговому порядку видатків на заробітну плату та енергоносії бюджетних установ. В міському бюджеті м.Знам’янка на поточний рік передбачена реверсна дотація) в сумі 11501,3 тис.грн. та освітня субвенція (виключно на загальноосвітні школи) в сумі 20307,4 тис.грн. Зупинилася Олена Миколаївна і на питанні формування доходів місцевого бюджету, яке здійснено з врахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України в частині місцевих бюджетів. Також були обговорені проблемні питання формування і виконання міського бюджету м. Знам’янка у 2015 році, в тому числі: відсутність в міському бюджеті м. Знам’янка медичної субвенції на утримання державного закладу «Відділкова лікарня станції Знам’янка», який з 01.01.2015 року передано на утримання міському бюджету; необхідність відміни реверсної дотації тощо.

Міський голова відмітив, що зважаючи на лист-звернення державного закладу «Відділкова лікарня станції Знам’янка державного підприємства «Одеська залізниця» та окремого доручення Міністерства інфраструктури України, яке посилається на виконання пункту 22 доручення Кабінету Міністрів України від 17.01.2015  №14/1/1-15 до Закону України від 28.12.2014 №79–VІІІ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин», відповідно до ст.28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», абзацу 2 пункту 2 прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» від 28.12.2014р. №79-VІІІ, ст.89 Бюджетного кодексу України, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада прийняла рішення надати згоду на прийняття у комунальну власність громади міста державного закладу «Відділкова лікарня станції Знам’янка державного підприємства «Одеська залізниця», що розташований за адресою: м. Знам’янка, вул. Жовтнева, 15, як цілісного майнового комплексу галузі «Охорона здоров’я» та включити його до мережі комунальних закладів бюджетних установ. «На сьогоднішній день, - зазначив міський голова,  - кожен мешканець нашого міста має право обирати медичний заклад, в якому він хоче лікуватися».

Враховуючи, що з 01 травня 2015 року набуває чинності постанова КМУ від 28 лютого 2015 року №106 "Про удосконалення порядку надання житлових субсидій”, зі змінами в законодавстві щодо призначення субсидій на житлово-комунальні послуги детально ознайомили присутніх начальник управління соціального захисту населення Волошина Алла Миколаївна та начальник відділу прийому громадян та прийняття рішень управління соціального захисту населення Лень Людмила Петрівна. 

На виконання доручення заступника голови Кіровоградської ОДА С.Коваленка щодо висвітлення перед громадою питання реформування житлово-комунального господарства, начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради Любов Олександрівна Лаптєва запропонувала членам органів самоорганізації населення, зокрема головам та секретарям будинкових комітетів, переглянути проект закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який вже прийнятий Верховною Радою України в першому читанні. Любов Олександрівна, враховуючи основні аспекти даного законопроекту, звернулася до присутніх з проханням обговорити його з громадянами, до моменту його прийняття в другому читанні та набрання чинності, а також звернути увагу мешканців багатоквартирних житлових будинків на доцільність створення ОСББ. Після вивчення змісту законопроекту, вразі наявності, надати до управління свої зауваження та пропозиції.

Завідувач сектором з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці та охорони навколишнього природного середовища УМА та ЖКГ Сергій Миколайович Балан проінформував присутніх, що СХЕМА УКРИТТЯ* населення міста Знам’янки в спорудах подвійного призначення (підвальні приміщення багатоповерхових житлових будинків) та найпростіших укриттях (підземні споруди приватного житлового сектору) розроблена та розміщена на офіційному веб-сайті міської ради в розділі «Техногенно-екологічна безпека», а найближчим часом буде надрукована у газеті Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті».
Начальник відділу по обслуговуванню ради Наталія Василівна Брунцвік довела до відома присутніх інформацію щодо необхідності обрання (за їх відсутності) заступників голів квартальних та будинкових комітетів, які на час їх відсутності могли б виконувати повноваження, надані міською радою органам самоорганізації населення. Звернула увагу присутніх на зауваження та пропозиції щодо організації роботи квартальних та будинкових комітетів, які були висловлені під час зустрічей міського голови з мешканцями міста протягом 16-23 березня поточного року. Наталія Василівна також повідомила, що враховуючи пропозиції голів квартальних комітетів щодо впровадження норми видачі довідок та інших документів за умови представлення мешканцем розрахункової книжки по сплаті послуг за вивезення ТПВ, буде підготовлено проект відповідного рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Начальник юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Юрій Володимирович Данільченко прокоментував Положення  про органи самоорганізації населення – будинкові та квартальні комітети, затверджених рішенням міської ради від 22.03.2011 року №188 в частині видачі документів головами, секретарями будинкових та головами квартальних комітетів. Наголосив на тому, що: під час видачі довідок голови квартальних та будинкових комітетів, секретарі будинкових комітетів повинні отримувати інформацію щодо місця, куди документ видається; під цивільно-процесуальний Кодекс України дозволяє представникам органів самоорганізації населення засвідчувати довіреності щодо представлення інтересів громадян у суді іншими особами; за умови виникнення запитань звертатися до юридичного відділу за телефоном 2-19-04. 

Протягом наради міський голова та виступаючі, відповіли на питання присутніх. 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1106 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.3/6

Кировоград: новости и сайты