Четвер, 09.05.2024, 00:13
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 20 » Нарада голів квартальних комітетів
12:02
Нарада голів квартальних комітетів
 12
Під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Андрія Анатолійовича Заруцького, за участю секретаря міської ради Надії Анатоліївни Адамович, начальників структурних підрозділів виконавчого комітету та Знам’янської міської ради, керівників комунальних підприємств міста відбулася нарада голів квартальних комітетів нашого міста.
Розпочавши нараду, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Андрій Анатолійович Заруцький представив присутнім новообраного секретаря Знам’янської міської ради Н.Адамович.
Начальник відділу по обслуговуванню ради Знам’янської міської ради Наталія Василівна Брунцвік повідомила головам квартальних комітетів, що відділом постійно здійснюється моніторинг стану виконання рішення міської ради від 11 грудня №1141 «Про внесення доповнень до Положення про ограни самоорганізації населення», а саме: звільнення голів квартальних комітетів від сплати за послуги з вивезення та утилізації твердих побутових відходів у розмірі 100%. Наталія Василівна зачитала присутнім звернення голови Знам’янської міської організації ВО «Свобода» Юрія Майбороди та його пропозиції щодо:
- увіковічення героїв Небесної сотні, залучаючи до цього кошти громади, меценатів та місцевих підприємців;
- позбавлення топоніміки Знам’янки від назв площ, вулиць і проспектів, найменованих на честь Леніна, Дзержинського, Петровського тощо;   12
 
- спорудження монументів, які уславлювали б національні історичні постаті від періоду Київської Русі та Козаччини до героїв Холодного Яру та УПА;
- перейменування вулиць, скверів та парків на честь Героїв Майдану, Героїв Небесної Сотні та ін.;
- перейменування центрального парку відпочинку у місті Знам’янка на честь Героїв Небесної Сотні.
Відповідно до Положення про порядок найменування або перейменування площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, скверів, парків, розташованих на території міста Знам’янка, затвердженого рішенням міської ради від 28 лютого 2014 року №1255, передбачено врахування громадської думки населення при найменуванні або перейменуванні об'єктів благоустрою через вивчення громадської думки населення, що проводиться безпосередньо через проведення зборів громадян, опитування громадян або в іншій формі, що не суперечить чинному законодавству України. Саме тому, Наталія Василівна запропонувала присутнім довести дану інформацію до мешканців міста, а пропозиції з даних питань надавати в письмовій формі до виконавчого комітету Знам’янської міської ради ( каб. №19).
Начальник фінансового управління Т.Іваськів, роз’яснюючи питання планування та виконання міського бюджету, зупинилася на основних проблемних питаннях, які стосуються громади та забезпечення сталого функціонування життєдіяльності міста у 2014 року. Зокрема, перш за все, це питання: вилучання протягом року біля 30.0 млн. грн. з міського до державного бюджету; не здійснення проплати Знам’янським відділенням Державного казначейства Кіровоградської області робіт, придбаних товарів та наданих послуг, що були фактично отримані в 2013 році; меж міста (наслідком чого є недоотримання міським бюджетом коштів від підприємств, що розташовані на території нашого міста, але земля, на якій вони знаходяться відноситься до земель Дмитрівської, Петрівської, Богданівської сільських ради) та ін.
Головний спеціаліст з питань екології та благоустрою Валентин Борисович Лобов звернув увагу присутніх на те, що, відповідно до розпорядження міського голови від 11 березня 2014 року №44 «Про проведення в місті акції «За чисте довкілля» та днів благоустрою населених пунктів», з 20 березня по 20 травня поточного року в місті буде проходити акція «За чисте довкілля», а 29 березня та 12 квітня відбудуться дні благоустрою. Валентин Борисович звернувся до присутніх з проханням прийняти активну участь у роботах з благоустрою та впорядкування території рідної Знам’янки, подякував за спільну плідну співпрацю, що має місце серед представників органів самоорганізації населення та представників органів виконавчої влади.
Головний інженер комунального підприємства «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» Олег Миколайович Чернявський навів інформацію щодо: стану укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів з мешканцями приватного сектору - станом на 19.03.2014 року це 65%; стану проплати населенням приватного сектору за послуги з вивезення твердих побутових відходів ( так, в лютому, з 31,6 тис. грн. нарахованої суми проплачено населенням тільки 21,4 тис. грн., а загальна заборгованість населення приватного сектору станом на 01.03.2014 року склала 51855,12 грн.). Присутні обговорили з Олегом Миколайовичем питання графіку вивезення твердих побутових відходів.
Керівник Знам’янського спеціалізованого міського комунального підприємства «Ритуал» Сергій Володимирович Желудченко повідомив присутніх, що на міських діючих кладовищах розпочалася робота щодо їх впорядкування та підготовка до проведення «поминальних днів», які відбудуться 26 та 27 квітня поточного року на Кіровоградському та Васинському кладовищах відповідно. Звернувся до присутніх з проханням привести в належний вигляд місця поховання рідних та близьких, та місця, залишені під поховання; після наведення ладу на місцях поховання близьких, сміття виносити тільки до контейнерних майданчиків, а не в ями та під дерева; ні в якому разі не спалювати суху траву. Сергій Володимирович також нагадав присутнім про те, що відповідно до діючого законодавства, на кладовищах заборонено садіння дерев, які з часом, своєю кореневою системою пошкоджують конструкції пам’ятників. Довів до відома присутніх інформацію щодо актів вандалізму, що останніми днями мали місце на Васинському кладовищі, а саме: пошкодження конструкцій семи пам’ятників. Обговорив з присутніми питання завезення на міські кладовища піску, впорядкування місць поховання силами рідних та близьких, або скориставшись послугами, які надає підприємство на платній основі.
Начальник відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Оврашко Сергій Петрович звернув увагу присутніх на те, що на сьогоднішній день значно спрощений порядок отримання мешканцями приватного сектору пільг та субсидій на послуги з вивезення та утилізації ТПВ. Для їх отримання, мешканцю приватного сектору необхідно звернутися до комунального підприємства «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» маючи при собі паспорт та посвідчення, що дає право на отримання пільги.
Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам’янка Тетяна Миколаївна Костікова зупинилася у своєму виступі на основних завданнях, що стоять перед підпорядкованою їй установою, надала інформацію щодо видів послуг, які надаються, запросила бажаючих, в разі необхідності, звертатися до установи.
Підсумовуючи вищезазначене, Андрій Анатолійович наголосив на тому, що тільки залучення членів територіальної громади до безпосередньої участі у вирішенні питань житлово-комунального господарства міста стане, в складних умовах сьогодення, основою та запорукою стабільного функціонування нашого міста. Звернувся до присутніх з пропозицією щодо розгляду мешканцями приватного сектору питання заміни ламп зовнішнього освітлення на енергозберігаючі, за умови спів фінансування з ними, що дасть можливість забезпечити освітлення вулиць нашого міста в нічний час протягом більшої тривалості часу.
Протягом наради виступаючі, відповіли на питання присутніх. За результатами наради надано відповідні доручення.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 817 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты