Неділя, 05.05.2024, 19:17
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 19 » Нарада голів та секретарів будинкових комітетів
14:37
Нарада голів та секретарів будинкових комітетів
 12
Під головуванням міського голови Ігоря Борисовича Крижановського, за участю секретаря міської ради Надії Анатоліївни Адамович, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Андрія Анатолійовича Заруцького, начальників структурних підрозділів виконавчого комітету та Знам’янської міської ради, керівників комунальних підприємств міста відбулася нарада голів та секретарів будинкових комітетів нашого міста.

Розпочавши нараду, міський голова І.Крижановський представив присутнім новообраного секретаря Знам’янської міської ради Н.Адамович та відзначив, що саме вона, як безпосередній керівник депутатського корпусу має стати ланцюгом, який повинен більш тісно поєднати мешканців територіальної громади та депутатів міської ради і забезпечить їх плідну співпрацю між собою.

Начальник фінансового управління Т.Іваськів, роз’яснюючи питання планування та виконання міського бюджету, зупинилася на основних проблемних питаннях, які стосуються громади та забезпечення сталого функціонування життєдіяльності міста у 2014 році. Зокрема, перш за все, це питання вилучення протягом року біля 30.0 млн. грн. з міського до Державного бюджету, питання не здійснення проплати Знам’янським відділенням Державного казначейства Кіровоградської області робіт, придбаних товарів та наданих послуг, що були фактично отримані в 2013 році та ін.. Тому, виконання заходів, що заплановані виконавчим комітетом та міською радою, їх структурними підрозділами в 2014 році, можливо тільки за умови стабільного функціонування всіх систем життєзабезпечення нашого міста, - відзначила Тетяна Анатоліївна.  12
 
Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Знам’янка Тетяна Миколаївна Костікова зупинилася у своєму виступі на основних завданнях, що стоять під підпорядкованою їй установою, та надала інформацію щодо видів послуг, які надаються.

Тетяна Миколаївна відзначила, що основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги визначені Законом України «Про соціальні послуги».

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) має в своїй структурі 2 відділення, якими надається соціальна, медико-соціальна, побутова допомога самотнім непрацездатним громадянам, інвалідам, малозабезпеченим непрацездатним особам з 52 видів послуг, а саме: соціальної допомоги вдома (допомога у веденні домашнього господарства, придбання і доставка товарів, медикаментів, здійснення санітарно-гігієнічних заходів за місцем проживання, послуги по дрібному ремонту в приміщенні, розпилювання та рубання дров тощо); соціально - побутової адаптації (підстригання, ремонт взуття, ремонт дрібної побутової техніки, пошиття та ремонт одягу і білизни, прання білизни, медичні маніпуляції, консультації, вимірювання тиску, масаж за направленням лікаря, автотранспортні послуги тощо)
Служба «соціального таксі» надає безкоштовно послуги пенсіонерам, інвалідам, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, палиць, милиць та ходунів. Заявки приймаються з 08.00 до 17.00 не пізніше, ніж за три дні до виїзду за вказаною адресою.

Великим попитом серед громадян похилого віку користується соціальна перукарня, яка працює у терцентрі. Літніх людей приваблює практичність, простота і вартість послуги. Соціальна перукарня відповідає всім цим вимогам.. Деякі категорії громадян отримують соціальні послуги безкоштовно.
Кожної п’ятниці о 14.00 год. відбуваються засідання клуба «Калина», відвідувачі якого займаються вишивкою, в’язанням та іншими видами рукоділля. З березня 2014 року під керівництвом спорт-інструктора на базі клубу працює група «Здоров’я».

Завершуючи свій виступ, Тетяна Миколаївна наголосила та тому, що головна мета при наданні соціальних послуг – забезпечити підвищення якості життя та благополуччя людей, які їх отримують, та запросила на День відкритих дверей, який буде проведено в Територіальному центрі 19 березня 2014 року, запропонувала скористатися послугами закладу, а звернутися до установи можна за телефоном 2-34-60 або за адресою: м. Знам’янка, вул.Глібка,28а.

Головний спеціаліст з питань екології та благоустрою Валентин Борисович Лобов звернув увагу присутніх на те, що, відповідно до розпорядження міського голови від 11 березня 2014 року №44 «Про проведення в місті акції «За чисте довкілля» та днів благоустрою населених пунктів», з 20 березня по 20 травня поточного року в місті буде проходити акція «За чисте довкілля», а 29 березня та 12 квітня відбудуться дні благоустрою. Валентин Борисович звернувся до присутніх з проханням прийняти активну участь у роботах з благоустрою та впорядкування території рідної Знам’янки.

Керівник Знам’янського спеціалізованого міського комунального підприємства «Ритуал» Сергій Володимирович Желудченко повідомив присутніх, що на міських діючих кладовищах розпочалася робота щодо їх впорядкування та підготовка до проведення «поминальних днів», які відбудуться 26 та 27 квітня поточного року на Кіровоградському та Васинському кладовищах відповідно. Звернувся до присутніх з проханням привести в належний вигляд місця поховання рідних та близьких, та місць, залишених під поховання; після наведення ладу на місцях поховання близьких, сміття виносити тільки до контейнерних майданчиків, а не вями та під дерева; ні в якому разі не спалювати суху траву.
Начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знм’янської міської ради Любов Олександрівна Лаптєва довела до відома присутніх орієнтовний перелік об’єктів житлово-комунального господарства міста Знам’янка, на яких протягом 2014 року будуть проводитись роботи по капітальному ремонту житлового фонду міста, загальною вартістю 508966,00 грн. Це - виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти по капітальному ремонту на суму 15000,00 грн.; капітальний ремонт ліфтів житлових будинків №28 по вул. Матросова (п. 4), №91 по вул. Фрунзе (п.1,2), №122 по вул. Фрунзе (п.1,4,5), №34 по вул.Луначарського (п.3) на суму 80000,00 грн.; частковий капітальний ремонт покрівель із рулонних матеріалів житлових будинків по вул.Глібка,28; вул.Луначарського, 34; вул.Привокзальна,6; вул.Мусоргського,1; вул. Глібко,2; вул.Маяковського,38 на суму 200000,00 грн.; капітальний ремонт димоходів житлових будинків №32 по вул. Київська, №2 по вул. Глібко, №3 по вул. Привокзальна, №104 по вул. Калініна, №29 по вул. Матросова, №29 по вул. Мусоргського, №18 по вул. Жовтнева, №1 по вул. Привокзальна на суму 158966,00 грн.; капітальний ремонт житлових будинків переможців конкурсу на «Кращий житловий будинок» - 55000,00 грн.
Любов Олександрівна повідомила також перелік житлових будинків міста Знам’янка, на яких протягом 2014 року будуть проводитись роботи по заміні зовнішніх газопроводів, загальною вартістю 127634,00 грн., а саме: реконструкція системи газопостачання 2-х поверхового житлового будинку по вул. Фрунзе, 75 на суму 17008,00 грн.; реконструкція системи газопостачання 4-х поверхового житлового будинку по вул. Фрунзе, 81 на суму 24592,00 грн.; реконструкція системи газопостачання 4-х поверхового житлового будинку по вул. Фрунзе, 85 на суму 24374,00 грн.; реконструкція системи газопостачання 4-х поверхового житлового будинку по вул. Фрунзе, 87 на суму 25936,00 грн.; реконструкція системи газопостачання 4-х поверхового житлового будинку по вул. Чайковського, 30 на суму 18632,00 грн.; реконструкція системи газопостачання 5-ти поверхового житлового будинку по вул. Глібко, 2 на суму 17092,00 грн.

Передбачені також видатки на капітальний ремонт об’єктів ОСББ міста Знам’янка у сумі 134000,00 грн., але самим головним залишається на сьогодні питання проплати Знам’янським відділенням Державного казначейства Кіровоградської області коштів, що є на рахунках міського бюджету і можуть бути використані для виконання запланованих робіт.

Підсумовуючи вищезазначене, Андрій Анатолійович наголосив на тому, що тільки залучення членів територіальної громади до безпосередньої участі у вирішенні питань житлово-комунального господарства міста стане, в складних умовах сьогодення, основою та запорукою стабільного функціонування нашого міста і сьогодні, щоб відродити економічне та соціальне здоров”я України, нам потріно згуртуватися, створити організоване українське суспільство. Така самоорганізація нації повинна починатися з найменшої територіальної громади. Як відомо, основою місцевого самоврядування в Україні є самоорганізація територіальних громад. Самоорганізація – це той самий суспільний феномен, що передає бажання мешканців, які думають про майбутнє, керувати розвитком території, брати на себе відповідальність. Центральне місце в процесі самоорганізації посідає лідер, що веде за собою людей. Таким лідером є кожен з присутніх, і міська влада, з свого боку, буде підтримувати кожного з них у вирішенні спільних проблем.

Протягом наради, заступник міського голови А.Заруцький, начальник управління МА та ЖКГ Л.Лаптєва, керівник КП «ЗЖЕК №1» Е.Дегтяр, головний інженер КП «ЗЖЕК №1» О.Чернявський, виступаючі, відповіли на питання присутніх.

За результатами наради надано відповідні доручення.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 874 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/3

Кировоград: новости и сайты