Субота, 20.04.2024, 06:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 13 » Нарада-семінар з питань розвитку та підтримки волонтерського руху в м.Знам'янка, смт. Знам'янка Друга та сел. Водяне
14:27
Нарада-семінар з питань розвитку та підтримки волонтерського руху в м.Знам'янка, смт. Знам'янка Друга та сел. Водяне
 
12          13 жовтня 2011 року у залі засідань міськвиконкому відбулась нарада-семінар з питань розвитку та підтримки волонтерського руху в м.Знам'янка, смт. Знам'янка Друга та сел. Водяне,метою якої є співпраця органів виконавчої влади і місцевого самоврядування з міською та первинними ветеранськими організаціями у забезпеченні подальшого розвитку волонтерського руху в м. Знам'янка, смт. Знам'янка Друга та сел. Водяне. Відкрив даний захід Міський голова І.Крижановський, який привітав учасників семінару з наближаючими святами та побажав плідної праці всім присутнім        
12            Нараду провів перший заступник міського голови, голова координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху, В.Джулай. Володимир Олександрович доповів всім присутнім про стан волонтерського руху в місті та шляхи його подальшого розвитку у забезпеченні конституційних прав та запитів старшого покоління. Організатором заходу є Знам'янський міськвиконком спільно з Знам'янською організацією ветеранів України, яку очолює Бабійчук Г.О. Ганна Олексіївна проінформувала учасників семінару про роботу організації ветеранів у розвитку волонтерського руху у напрямках "Пенсіонер-пенсіонеру", "Ветеран-дітям, молоді".   
12            Начальник відділу управління праці та соціального захисту населення А.Волошина розповіла про місце та роль УПСНЗН, терцентру у забезпеченні доброчинного руху, як складової частини соціальної політики людей похилого віку.
Алла Миколаївна сказала "Сьогодні в кожній області, кожному місті та майже кожному селищі нашої держави є хоча б одна група волонтерів, що свідчить про визнання українським суспільством значущості волонтерської діяльності та повернення до християнських цінностей милосердя та благодійності. Це ще раз засвідчує те, що милосердя та благодійність залишаються незмінними атрибутами життя людини в сучасних умовах.
У світовій практиці найголовнішою ознакою волонтерства є те, що волонтер частину свого вільного (особистого) часу, сил, енергії, знань, досвіду добровільно витрачає на здійснення діяльності, яка є корисною людям і суспільству загалом.
У Законі України „Про соціальні послуги” зазначається, що волонтер – це фізична особа, яка добровільно здійснює благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно корисний характер.
Типовими видами діяльності волонтерів у нашій соціальній сфері є: догляд за хворими, людьми похилого віку та інвалідами, які перебувають вдома і у спеціалізованих установах, допомога бездомним і безпритульним, надання натуральної допомоги та соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, тощо.
Більшість людей похилого віку потребують допомоги в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя.
Тому, найголовнішим завданням управління праці та соціального захисту населення є надання підтримки та допомоги найбільш соціально-незахищеним верствам населення, ветеранам війни і праці, інвалідам.
У нас на обліку перебуває 10346 пільговиків, з них: 8067 – пенсіонерів за віком, 1911 осіб з обмеженими фізичними можливостями (тобто інвалідів різних категорій), 610 - одержувачів субсидії, 2629 – отримувачів різних видів допомог. Кожен з них потребує допомоги держави.
Тому, і головним напрямком діяльності управління праці та і міської влади є забезпечення практичного втілення в життя „Програми соціального захисту населення міста на 2011 рік” в плідній співпраці з міською організацією ветеранів України, яку очолює у нас в місті Бабійчук Ганна Олексіївна.
Ще одним з прикладів доброчинного руху, як складової частини соціальної політики людей похилого віку, є започаткована в 2010 році головою Кіровоградської облдержадміністрації Сергієм Миколайовичем Ларіним акція „Зірка пам’яті”. Мета цієї акції – оточити увагою, допомогою, підтримкою кожного ветерана війни і підтверджувати це конкретними справами.
Станом на 01.10.2011 року обліковується 117 ветеранів ВВв 1941-1945 років, які брали безпосередню участь у бойових діях (103 – по місту, 14 – по смт. Знам’янка Друга).
Нами проводиться певна робота в цьому напрямку.
За кожним ветераном закріплено відповідального працівника виконавчого комітету, його структурних підрозділів, медичного працівника (дільничного лікаря-терапевта), соціального робітника територіального центру, представників загальноосвітніх шкіл та місцевого бізнесу з метою реалізації потреб ветеранів та надання їм конкретної допомоги.
Постійно поновлюються списки цих ветеранів (коригуються через зміну відповідальних закріплених, через зміну місця проживання, у зв’язку зі смертю).
Надруковані та заламіновані кольорові інформаційні листки для ветеранів, які напередодні Дня людей похилого віку та Дня ветерана були рознесені особисто відповідальними закріпленими кожному ветерану за місцем їх проживання.
Виготовлені логотипи по акції „Зірка пам’яті” з написом „Тут проживає ветеран Великої Вітчизняної війни”. Працівники територіального центру вже завершують роботу по встановленню цих логотипів на помешкання ветеранів війни.
Щоквартально відповідальні працівники міськвиконкому, його структурних підрозділів, які закріплені за ветеранами, письмово звітують управлінню праці про надану допомогу та потреби ветеранів, які у них виникають. Ці потреби нами узагальнюються, опрацьовуються, розглядаються на щоквартальних нарадах у міськвиконкомі. Спільно ми намагаємося приділити увагу кожному ветерану, зробити все можливе для позитивного вирішення їх проблем.
Так, наприклад, 28.10.2011 року, у день відзначення 67-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, заплановано в черговий раз відвідати відповідальними закріпленими своїх ветеранів та вручити їм вітальні листівки з поздоровленнями, тим самим ще раз завітати до них та приділити їм належну увагу.
Вся ця добровільна робота (волонтерство) приносить у соціальну сферу нові, творчі ідеї щодо вирішення найгостріших і найскладніших проблем наших ветеранів. Мабуть, саме завдяки цій щоденній роботі, безвихідні, на перший погляд, ситуації знаходять своє вирішення, тим самим змінюючи життя наших ветеранів на краще.
Тому, пропоную започатковану роботу в даному напрямку продовжувати в тісній та плідній співпраці з керівництвом міськвиконкому, нашим територіальним центром, міською організацією ветеранів, та іншими структурними підрозділами міськвиконкому".
 
12           У роботі семінару взяв участь перший заступник голови Кіровоградської обласної організації ветеранів України Марченко А.Г.
Перший заступник міського голови, голова координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху, В.Джулай вніс пропозицію розглянути дане питання на засіданні постійної комісії Кіровоградської обласної ради.
Прийняті рекомендації щодо подальшого розвитку та підтримки волонтерського руху в м.Знам'янка, смт.Знам'янка Друга та с.Водяне.



Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 983 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты