Четвер, 02.05.2024, 10:39
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Листопад » 3 » Нарада з питань стану житлового будівництва в області
12:32
Нарада з питань стану житлового будівництва в області
 
12    
Перший заступник міського голови В.Джулай взяв участь у нараді з питань стану житлового будівництва в області, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації А.Ніколаєнка.
У засіданні взяли участь начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, начальник головного управління Держкомзему у Кіровоградській області, директор філії ДП "Укрдержбудекспертиза" Олексій Кобзаренко, представники управління капітального будівництва облдержадміністрації, регіонального представництва Державної спеціалізованої установи "Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва" та представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів.
Розглядалось питання по покращенню роботи служб виконкомів та інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області, щодо введення в експлуатацію новозбудованого громадянами житла в містах і районах області, вирішення питання з об'єктами незавершеного будівництва в тому числі школи № 5, акушерського корпусу та 40-ка квартирного будинку в м.Знам'янка.
Характеризуючи стан житлового будівництва в області Вікторія Кулікова зазначила, що Кіровоградщина дещо відстає за цим показником від інших регіонів. – Ситуація не проста, - повідомила Вікторія Кулікова. - Аналіз ситуації засвідчує, що головними інвесторами житлового будівництва залишаються приватні особи, тобто люди самостійно вирішують свої житлові проблеми, хоча закон покладає вирішення цих питань на органи місцевого самоврядування.
- Скільки б ми не пропонували землі, скільки б не створювали сприятливих умов для інвестора, існує єдина проблема – у коштах - як у населення (непосильні кредити), так і у органів влади немає необхідного фінансового ресурсу на реалізацію програм із житлового будівництва.
Тому, за словами Вікторії Кулікової, очолюване нею управління разом з фінансовим управлінням облдержадміністрації внесли пропозицію керівництву області щодо запровадження механізму співфінансування.
– Успішність реалізації проекту залежатиме від ефективної роз’яснювальної роботи з населенням щодо їх участі у співфінансуванні, - наголосила Вікторія Кулікова.
Під час наради зазначалося, що упродовж січня-жовтня поточного року на території області введено 41 292 кв.м житла. Найбільше житлової площі введено в містах обласного значення. Нажаль, нічим похвалитися Голованівському і Добровеличківському районам.
Водночас в області налічується більше півсотні об'єктів незавершеного будівництва, чимала кількість яких залишаються без уваги господарів близько двадцяти років.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко наголосив, що органи місцевої влади мають провести ревізію таких об’єктів і визначитись з його подальшою долею: знайти ресурси і добудувати його або демонтувати, якщо будівля становить загрозу для життя.
Щодо перспектив на наступний рік Вікторія Кулікова відзначила, що окремі території поставилися формально до складання програми розвитку житлового будівництва на 2012-2015 роки, про що свідчать дещо нереальні планові показники введення житла. Тому вона звернулася до представників місцевої влади ретельно перевірити всі цифри. Вікторія Кулікова нагадала присутнім про настанову голови облдержадміністрації Сергія Ларіна стосовно пошуку нестандартних шляхів для покращення ситуації з житловим будівництвом. На цьому наголосив і перший заступник голови облдержадміністрації.
- Бажання керівників територій і ваша співпраця з соціально-відповідальним бізнесом – головні рушійні сили вирішення будь-яких проблем, - наголосив Андрій Ніколаєнко. - Тому все залежить від вас.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської облдержадміністрації




Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 913 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты