Субота, 04.05.2024, 15:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Наркотики - це безпечний початок-страшний кінець
08:08
Наркотики - це безпечний початок-страшний кінець
 
12
Спеціалістом І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінською О. М., в Знам’янській ЗСШ-інтернат спільно з педагогом організатором Ягодзінською Л. О., пройшла бесіда з  використанням відеоматеріалів з учнями 9 – 12 класів «Наркотик вбиває». Учні дізналися про негативний вплив наркотиків на здоров’я та життя людини.

В Україні більше 3 500 000 наркоманів - це 7% населення усієї країни. 95% - це молодь у віці 15 - 30 років. 97% наркоманів вперше спробували наркотики у віці з 12 до 19 років. Кожен 5-й наркоман – жінка. 9 з 10 повій – наркоманки. Щорічно в Україні близько 150 000 молодих людей стають наркоманами. У середньому тривалість життя ін'єкційного наркомана 5 - 6 років. Щорічно держава несе збитки від незаконного обігу наркотиків на суму більше 3 000 000 000 $. Близько 120 000 людей щорічно помирають від наркоманії, та її наслідків (329 осіб на добу). Україна посідає I-ше місце у Східній Європі за темпами росту ВІЛ – інфекції. Офіційно зареєстровано за даними ВООЗ- 500 000 чоловік ВІЛ інфікованих на території України. Від загальної кількості ВІЛ - інфікованих, наркомани складають 88%. Більшість розповсюджувачів таких хвороб як гепатит В і С, сифіліс, туберкульоз, СНІД- це наркомани. Щорічна кількість наркоманів у нашій державі, за даними МВС, збільшується в середньому на 5-10%. Останні п`ять років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії. Сьогодні наркозалежність поступово "молодшає", середній вік людей, які вживають наркотики, стабільно знижується. Тому що вживати наркотики починають вже з 12 років. 
 
12
Основною причиною є те що підлітки хочуть бути «як усі в їх компанії», хочуть отримати нові враження, прагнуть стати дорослішими, а результат наркозалежність і смерть. Це відбувається так, люди які розповсюджують наркотик, перші дози дають безкоштовно, поки той хто його вживає не опиниться у залежності. Як тільки це відбувається, людині потрібні гроші на наркотики, і йому пропонують їх продавати іншим. З часом той кому давали спробувати, сам змушує спробувати інших, а коли у нього скінчуються гроші він йде їх шукати і у багатьох випадках це злочин, тому що гроші потрібні терміново, і багато. За даними МВС України третя частина усіх злочинів пов'язана з незаконним обігом наркотиків. Більше половини засуджених – наркомани. Вживання наркотиків буквально вбиває печінку, людина хворіє на гепатит В і С, який майже не виліковується, і постійно руйнує організм зсередини. У людини яка вживає наркотики повністю змінюється робота організму, тому вона не може контролювати його. 

Люди які вживають марихуану та різноманітні суміші для паління просто тупіють, у них деградує мозок, погіршується пам’ять, вони не можуть логічно думати, концентруватися, виникають галюцинації, погіршується сон, погіршується функція дихання, порушується сердечна діяльність, виникає епілепсія, людина часто втрачає свідомість, та може померти. Багаторазові ін’єкції в одному місці призводять до абсцесу (коли гниє тіло), з’являються трофічні язви, які не заживають. Ін’єкційні наркомани інфікуються і хворіють на «сепсис» (загальне зараження крові), якщо не зробити негайно переливання крові, людина помирає. Якщо людина вживає психотропні препарати її постійно переслідує параноя, галюцинації. Людина  втрачає розум, та покінчує життя самогубством. Також у венах з’являються тромби, які при відриві перекривають у судинах доступ крові до життєво необхідних органів, і людина помирає за лічені секунди. Наслідки вживання ін’єкційних наркотиків це захворювання на ВІЛ, та туберкульоз. 

Якщо у людини є цих два діагнози то жити йому залишається декілька місяців а може і тижнів дивлячись на якій стадії хвороба. Тому що клітини імунодефіциту згоряють, людина втрачає вагу буквально кожен день по декілька кілограмів, і коли клітин вже залишається дуже мало в організмі, людина може померти від звичайної простуди. Наркотик вбиває людину як особистість, вона деградує, втрачає сенс до життя, гідність, моральні цінності, вона не має принципів, і за потреби легко вдається до крайнощів, її ніщо не цікавить, людина стає схожою на тварину, яка діє тільки керуючись своїми потребами, та інстинктами. Наркотик вбиває усі почуття та емоції, душа людини вмирає.

Для того щоб запобігти цьому:
- батькам треба більше уваги приділяти дітям, дивитись с ким вони проводять час, про що вони розмовляють. Тому що за бажанням заробляти гроші, для того щоб їх дитина була щасливою, вони геть забувають про її виховання, і її виховує вулиця.
- постійно бути пильним та проявляти увагу до дітей, також необхідно щоб діти постійно чимось були зайняті, чимось цікавились, у них постійно були якісь інтереси.
- більше розмовляти з ними, дивлячись в очі.
- відверті вони, чи постійно уникають бесіди, та щось ховають, дивитися на їх поведінку.
- Дивитися на руки щоб там не було слідів від ін’єкцій та синяків.

Та однозначну відповідь, вживає ваша дитина наркотики або не вживає, може показати аналіз у лабораторії.
У всякому разі легше запобігти, ніж потім лікувати. Тому що звільнитися від залежності вдається небагатьом. Лише 2% наркоманів виліковуються, інші 98% - гинуть, в основному не досягнувши 30 річного віку. Вживання наркотиків це проблема №1 для українського народу. Тому що молодь, потенціал української нації буквально вимирає. Наркотик забирає більше життів ніж війна. Це невидиме знищення майбутнього України. За 10 років війни в Афганістані загинуло 14 000 чоловік. Лише в Україні кожен рік від наркотиків помирає більше 12 000 чоловік.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 814 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты