Субота, 04.05.2024, 20:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Натхнення - на цілий рік
09:32
Натхнення - на цілий рік
 
12
Другий обласний журналістський фестиваль «Осінні зерна», що відбувся 9 жовтня у місті Знам’янці, зібрав усіх небайдужих до рідного краю і професії редакторів районних і обласних періодичних видань Кіровоградщини. 

-Нам випала велика честь і відповідальність приймати колег – творчих, неординарних особистостей у рік 55-ої річниці створення Національної спілки журналістів, обласна організація якої є ініціатором цього пізнавального і неординарного заходу, - говорить головний редактор міської газети «Знам’янські вісті» Надія Коленченко. – Сподіваюся, що знайомство з нашим містом, його людьми та визначними місцями Знам’янщини стане приводом до того, щоб повернутися сюди ще не один раз – як для написання цікавих матеріалів, так і для відпочинку.

-Знам’янка – це перлина Кіровоградщини, великий залізничний вузол, місто-трудівник і один із центрів козацтва на Україні, - так представляє місто шанованим гостям міський голова Ігор Крижановський і розповідає про його нелегке сьогодення. Наголошує, що Знам’янка – єдине місто-донор на Кіровоградщині, яке заробляє кошти, але левову їх частину (25 млн. грн.) вилучають до державного бюджету. А для нормального життєзабезпечення міста не вистачає… 14 мільйонів, тож і доводиться оббивати пороги владних кабінетів у Києві. – Тому ми всі покладаємо великі надії на проведення реформ – децентралізацію влади і реформування місцевого самоврядування. Сподіваємося, що після парламентських виборів буле внесено зміни до бюджетного та податкового кодексів, і з 2015-го року бюджет буде формуватися по-новому, що дасть можливість нашій громаді не виживати, а процвітати.

Міський голова інформував журналістів про співпрацю із газетою, зокрема проведення у редакції гарячих ліній міського голови, його заступників та секретаря ради, втілення інших спільних проектів, наголосив що газета, її починання мають неабияку підтримку депутатського корпусу. Ігор Крижановський поділився враженнями від нещодавньої поїздки до Польщі, де йому пощастило побувати в межах проекту інновацій, розвитку, розширення співпраці та підвищення інвестиційної привабливості малих міст України, відповів на численні запитання журналістів.
 
12
Голова обласної організації Національної спілки журналістів Юрій Сердюченко висловив своє тверде переконання про те, що другий обласний журналістський фестиваль відбувається на теренах Знам’янки не випадково – тут міська влада завжди шанує наших колег. Зі словами вдячності за гостинність і співпрацю вручив міському голові диплом від обласної спілки журналістів.

-Я пишаюся цією відзнакою, - сказав у відповідь Ігор Борисович, бо серед моїх колег заслужили прихильність журналістів і такі нагороди – одиниці. А це – зобов’язує.

На запрошення селищного голови завітали учасники фестивалю й до Знам’янки Другої. З історією селища, від якого бере свій початок і місто Знам’янка, ознайомив Сергій Філіпенко. Розповідаючи про розвиток селища, зокрема його газифікацію, благоустрій: освітлення вулиць, асфальтування та грейдерування доріг, встановлення дитячих майданчиків, селищний голова чітко оперує цифрами, адже на цій посаді він працює вже другу каденцію, має неабиякий досвід і підтримку мешканців цього населеного пункту. Він наголошує, що саме завдяки порозумінню з виборцями, їх конкретній допомозі (як, наприклад, участю в суботниках, допомозі підприємців) вдалося суттєво змінити на краще вигляд Знам’янки Другої, умови проживання у ньому. Усі ці добрі справи регулярно висвітлюються на сторінках міської газети «ЗВ», яку із задоволенням читають мешканці селища. До речі, С.І.Філіпенко разом із депутатами селищної ради вже другий рік передплачують «Знам’янські вісті» для голів вуличних комітетів.

Відзначивши важливу місію журналістів – правдиво відображати сучасність, вірно служити своїй справі, Сергій Іванович побажав учасникам фестивалю поповнення читацької аудиторії, нових цікавих тем, щоб світлими були думки і переконливим – журналістське слово, щоб професійний ріст не зупинявся,  а рівень доходів дозволяв працювати чесно (це побажання особливо сподобалося присутнім). 

-Мудрості та змін на краще – усім нам, - таким закликом-побажанням завершує свій виступ і в нагороду за щирість і теплий прийом отримує диплом від голови обласної організації спілки журналістів Юрія Сердюченка.
Проте на журналістів чекав ще один сюрприз від селищного голови та редактора «Знам’янських вістей» – вікторина на знання історії та сьогодення Знам’янки Другої. Слід зауважити, що учасники семінару достойно витримали іспит на професійність - швидко відновили в пам’яті факти і цифри, що лунали у виступі С.І.Філіпенка. У нагороду переможці  вікторини отримали пам’ятні сувеніри та дипломи від селищного голови із зобов’язанням пригощати їх філіжанкою кави на період до 2114-го року. Журналісти пообіцяли обов’язково скористатися своїм правом під час наступних зустрічей. 
 
12
Далі журналістський шлях проліг до селища Водяного, де учасники заходу відвідали Чорноліську лісну школу, яка заснована у 1888 році. Її директор О.І.Бойчук та майстер виробничого навчання Т.Л.Шевчук провели цікаву екскурсію по її території, відвідали тепличне господарство, де вирощують саджанці рідкісних рослин, сфотографувалися на фоні мальовничих краєвидів Чорноліського держлісгоспу.

Відвідали цього дня журналісти й Свято-Богоявленський жіночий монастир (матушка-ігуменья Феофанія) у селі Диківці.

Підсумовуючи побачене і почуте, голова Кіровоградської  обласної спілки журналістів Юрій Сердюченко відзначив високий рівень проведення фестивалю «Золоті зерна», подякував головному редактору газети «Знам’янські вісті» за доброзичливий прийом, організацію зустрічей і отримані позитивні враження. Під гучні оплески колег вручив Надії Коленченко диплом із побажаннями, щоб натхнення, отриманого під час фестивалю, вистачило всім колегам-учасникам на цілий рік, до наступної зустрічі . А вона неодмінно відбудеться, бо журналістський фестиваль «Осінні зерна» впевнено крокує Кіровоградщиною.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1153 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты