П`ятниця, 19.04.2024, 21:00
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 7 » Не забудьте пом’янути незлим тихим словом..
11:27
Не забудьте пом’янути незлим тихим словом..

12

9 березня 2017 року виповнюється 203 роки від Дня народження Великого Кобзаря Т.Г.Шевченка. І, напередодні вшанування цієї визначної дати, за ініціативи Знам’янського осередку ВМГО «ФРІ», спільно з гуртком «Ляльковий театр» ЦДЮТ (кер. Крістіна Зайченко) було організовано та проведено низку заходів. 

Так, 2 березня 2017 року молодь міста відвідала могили Катерини та Антоніни Красицьких – нащадків Тараса Шевченка.

12

 

Під час покладання квітів начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Ладожинська Р.А. розповіла про тернистий шлях нащадків Великого Кобзаря. Так, зокрема у кінці XIX століття у Знам’янці оселились нащадки старшої сестри Тараса Шевченка - Катерини (Катерина Красицька та її дочка Антоніна). Саме вони зібрали унікальні речі, пов’язані з поетом, і створили у своєму приватному помешканні музей «Кобзарева світлиця».

Він став відомим не тільки в області, а й далеко поза її межами. Протягом перших 15 років існування музею, експозицію відвідали близько 22-х тисяч гостей міста. 

12

Після покладання квітів на могили видатних нащадків Великого Кобзаря, молодь відвідала міський краєзнавчий музей, де їх вже чекали: директор краєзнавчого музею Наталія Рвачова, та головний зберігач фондів, методист з пам'яткоохоронної роботи Олег Моліс. Під час екскурсії Кобзаревою світлицею, всі присутні мали змогу не тільки ознайомитися з родинним деревом Т.Г. Шевченка, а також почули багато цікавої та пізнавальної інформації про його життя. 

Але це ще було не все, адже вже 4 березня 2017 року молоде покоління нашого міста спільно з працівниками міської центральної бібліотеки (дир. Колісніченко М.В.), класним керівником 10-А класу НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія» Петренко В.В., відділом молоді, спорту та охорони здоров’я, відділом організаційно-кадрової роботи міськвиконкому був підготовлений та проведений виховний захід «Не забудьте пом’янути незлим тихим словом..». 

12

Проведенню заходу передував перегляд виставок художньої літератури та виставки «Шевченко – художник»., під час якої діти мали змогу ознайомитися з унікальною книгою рукописних творів Т.Шевченка. 

Всі присутні мали змогу не тільки почути від працівників міської біблітечної системи (Мирошниченко Н.В. та Громова В.В.) корисну інформацію про життєвий шлях Великого Кобзаря, його родове коріння, славетних нащадків його роду, одним із яких і був наш земляк Шкода В.Є., а й показати на практиці своє знання біографії Т.Г.Шевченка, взявши участь у невеличкій вікторині. Ведучі заходу Олександра Гвоздик , Лілія Зосімова , Нестеренко Станіслав , Карачун Максим майстерно провели як літературно – поетичний конкурс, конкурс на кращий малюнок, а також і конкурс капітанів. Родзинкою заходу стало частування національними українськими стравами. 

12

Т. Г. Шевченко підняв на найвищий рівень ту дорогоцінну духовну спадщину, яку протягом віків створювали українські безіменні генії – творці народних пісень. Він здобув українській літературі загальне визнання і гідне місце в ряду національних культур світу, і, за словами Рауля Чилачави, «одним із перших гарантував вічність своєму народові, своїй мові, своїй культурі».

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 870 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.2/5

Кировоград: новости и сайты