П`ятниця, 19.04.2024, 12:30
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Січень » 23 » Недобросовісним землекористувачам – припинення права землекористування!
11:26
Недобросовісним землекористувачам – припинення права землекористування!
 
12    Конституцією України визначено, що власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. 
Зокрема, Земельним кодексом України встановлено, що використання власності на землю не може погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.
На жаль, для українського аграрія байдуже, що залишиться після нього, що отримають майбутні покоління, йому головне сьогодні отримати зиск від використання землі. Землекористувач помилково вважає, що раз він отримав в оренду земельну ділянку, то він може використовувати її як заманеться.
Можливо так і було раніше, але в подальшому інспекційною службою буде вжито заходів для виправлення цієї ситуації – наголошує заступник начальника управління Держземінспекції Головного управління Держкомзему у Кіровоградській області Андрій Максименко.
З метою збереження родючості ґрунтів у 2009 році внесено зміни до ст. 22 Земельного кодексу України та зобов’язано використовувати землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва відповідно до проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель.
Слід зазначити, що дана норма вже діє із 31.07.2010 (півтора року) та до 2015 року поширюється на тих власників та користувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею більш як 100 гектарів.
Таким чином, на сьогодні використання земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 100 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь є порушенням вимог земельного законодавства.
Враховуючи вищезазначене та положення ст. 144 Земельного кодексу України, у разі виявлення вищезазначеного порушення державний інспектор видає особі, яка допустила порушення, вказівку про його усунення у 30-денний строк. Якщо особа, яка допустила порушення земельного законодавства, не виконала протягом зазначеного строку вказівки, державний інспектор на підставі ст. 188-5 КУпАП накладає на таку особу адміністративне стягнення та повторно видає вказівку про припинення правопорушення чи усунення його наслідків у 30-денний строк.
У разі неусунення порушення земельного законодавства інспекційною службою буде направлятись звернення до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування з клопотанням про припинення права користування земельною ділянкою.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 694 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты