Неділя, 05.05.2024, 12:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Серпень » 31 » Необхідно змінювати підходи до профілактики наркоманії
13:43
Необхідно змінювати підходи до профілактики наркоманії
 
12         31 серпня 2012 року міський голова Ігор Крижановський взяв участь у засіданні координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, при облдержадміністрації, яке відбулося в залі засідань Знам'янської райдержадміністрації.
Після детального аналізу виконання заходів з протидії наркоманії та злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів в Знам’янському, Бобринецькому, Добровеличківському, Маловисківському, Олександрівському, Устинівському районах, а також у Кіровограді, та Олександрії, заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух наголосила на необхідності кардинальних змін у підходах до вирішення проблеми. Окремим територіям, незважаючи на проведену соціальними службами та міліцією профілактичну роботу, численну кількість рейдів в молодіжному середовищі, не вдається досягти суттєвих зрушень, є й такі, де кількість наркозалежних жителів лише збільшується. Приміром, у Бобринецькому районі їх чисельність зросла з 18 осіб у 2009 році до 35 у поточному році.
12         Галина Пастух наголосила, що поки території будуть виділяти з бюджету мізерні кошти на фінансування цільової програми, ситуацію навряд чи вдасться покращити.
- Програми затвердили, а реалізовувати немає за що. Тому прошу серйозно підійти до формування бюджету на наступний рік з урахуванням повноцінного фінансування програмних заходів, - вимогливо звернулася до представників територій Галина Пастух.
Заступник голови облдержадміністрації також зажадала від керівників районів та міст активнішої співпраці з правоохоронними органами та профільним медичним закладом – наркодиспансером.
Після завершення виїзного засідання, члени координаційної ради вирушили в с. Плоске Знам'янського району, для ознайомлення з умовами реабілітації в Центрі ресоціалізації наркозалежної молоді.
Екскурсію по закладу та його території провів президент обласного благодійного фонду "Повернення до життя" – Олександр Остапов, який і створив центр 2003 року.
За його словами, Центр є єдиною у Кіровоградській області установою, яка надає послуги стаціонарного характеру хворим на наркоманію та людям з подвійною проблемою (ВІЛ-інфікованим наркозалежним) і нині посідає друге місце в Україні за ефективністю допомоги.
- Тут надається комплекс соціально-реабілітаційних та інших послуг, - підкреслив Олександр Остапов.
Окрім того, програмою ресоціалізації передбачено здобуття навичок суміжних професій; соціально - правової освіти; трудотерапія; індивідуальні консультації юриста. Додатково проводиться робота по зміцненню фізичного здоров'я клієнтів. Силами жителів центру збудовано невеликий спортивний зал з тренажерами. У розпорядженні жителів Центру і велике господарство: близько сотні кролів, птиці, овець, городина, теплиці. Все це складає їх повноцінний щоденний раціон.
Крім висококваліфікованих спеціалістів: психолога, юриста, лікаря обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, лікаря-дерматовенеролога, активну участь у здійсненні реабілітаційної програми беруть консультанти – колишні наркозалежні, клієнти центру, які успішно пройшли реабілітацію і пройшли відповідну підготовку шляхом навчання та стажування в інших досвідчених реабілітаційних центрах України.
Нині у Центрі проживає 11 осіб з Кіровограда, Олександрії, Знам’янки, Новоукраїнки та Чернігова.
- Подолання проблеми наркоманії - питання дуже серйозне, тому необхідно не тільки констатувати факт, а приймати дієві рішення, - зазначила Галина Пастух. Вона наголосила на необхідності створення таких міні-центрів у містах і районах, де існує критична ситуація.
Олександр Остапов висловив готовність поділитись з територіями досвідом. - Ми готові приймати ваших фахівців на стажування, або відрядити на місця спеціалістів Центру, - наголосив президент обласного благодійного фонду "Повернення до життя".

                                                     За інформацією офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 939 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты