Четвер, 18.04.2024, 13:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Травень » 9 » Незгасима пам’ять Перемоги
17:05
Незгасима пам’ять Перемоги
12
 5 травня Міський краєзнавчий музей взяв участь в уроках пам’яті, присвячених 71-й річниці перемоги над нацизмом у 2-й світовій війні у ПТУ №12 та ЗШ №6. Організаторами уроків пам’яті виступили викладач історії і суспільствознавства ПТУ №12 В.В.Халімончиков та класний керівник 8-го класу ЗШ №6 І.С.Невкрита. 
                                                                                     Учні прослухали інформацію про місце 2-ї світової війни в історії людства, про великі жертви України у війні та бойовища на її території, про червону макову розетку, як символ пам’яті загиблих воїнів. 

Присутні переглянули слайд-презентацію «Друга світова – пам’ятаємо, перемагаємо», представлену музеєм. У цій найбільшій війні в історії людства взяли участь 62 держави, а на території 40 з них велися бойові дії. До лав збройних сил воюючі держави мобілізували 110 млн. чоловік. У страшній війні загинуло майже 55 млн. людей, але ця чисельність і досі уточнюється. Доля Україна була однією з найважчих.
                                                                                                                                                                                                                          Вогняний вал фронту двічі пройшов територією України. Жертви її сягають не менше 8-10 млн. людей. Близько 13,5 млн. українців пішли на фронт і майже 7 млн. з них загинули, а з тих, що повернулися – половина були скаліченими. 714 міст і селищ, 28 тис. сіл, 16 тис. промислових підприємств України було зруйновано війною. 

Цього не можливо забувати! А живих свідків Перемоги серед нас все менше. Лише 47 учасників бойових дій Другої світової проживає тепер на території міста і селища. 

Пам’ять є обов’язком нащадків. Україна на час війни не мала державності – її  прийшлося виборювати ще довгі 50 років. Через це Україна опинилася заручницею амбіцій хижих диктаторів того часу. 
12

Перед учнями пройшли постаті людей України – учасників війни: герої-винищувачі Іван Кожедуб і Султан Амет-Хан, партизанські командувачі С.Ковпак і О.Федоров, сержант морської піхоти США М.Стренк і повітряний стрілець британських ВПС П.Дмитрук, снайперка Л.Павлюченко і генерал-лейтенант К.Дерев’янко, який прийняв капітуляцію Японії від імені радянського командування. 

Було сказано і про воїнів УПА, які відстоювали майбутню незалежну Україну. 

А на останок учні передивилися кліп «Вічна любов» з кінофільму «Тегеран-43». Лунає пісня Ж.Гарваренца про вічне почуття, яку виконує Ш.Азнавур, а на екрані проходять картини загибелі кораблів і літаків, зруйновані міста і палаючі храми, хвилююча зустріч визволителів і атомний вибух, як застереження всьому людству. Бережіть мир і Батьківщину!

Пам’ятаємо! Перемагаємо! 
    
   Олег Моліс - 
зберігач фондів міського
    краєзнавчого музею


Категорія: Новини культури | Переглядів: 909 | Додав: zinkovskayai | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты