Четвер, 28.03.2024, 23:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 6 » Нове в антикорупційному законодавстві
17:13
Нове в антикорупційному законодавстві
 
12         Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» який вступив в силу з 1 липня 2011 року встановлює певні обмеження для посадових і службових осіб органів державної влади, посадових осіб органів місцевого самоврядування, юридичних осіб, їх структурних підрозділів.
Особам, які у відповідності до Закону визначені суб’єктами відповідальності крім депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад (крім тих, які здійснюють свої повноваження у відповідній раді на постійній основі), членів Вищої ради юстиції (крім тих, які працюють у Вищій раді юстиції на постійній основі), народних засідателів і присяжних, забороняється використовувати свої службові повноваження та пов’язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди або у зв’язку з прийняттям обіцянки (пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб).
Встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а саме забороняється:
- займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю ( крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;
- входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді товариства(спостережній раді), ревізійній комісії господарського товариства), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.
Обмеження також стосуються безпосереднього підпорядкування близьких осіб або безпосереднього підпорядкованості у зв’язку з виконанням повноважень близьким їм особам. Такі особи зобов’язані повідомити керівництво органу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб.
У разі виникнення обставин, що порушують ці вимоги відповідні особи, близькі їм особи вживають заходів щодо усунення таких обставин у п’ятнадцятиденний строк.
Цікавим є положення встановлені Законом стосовно одержання дарунків. Так визначеному колу осіб забороняється безпосередньо або через інших осіб одержувати дарунки (пожертви) від юридичних або фізичних осіб:
- за рішенням, дії чи бездіяльність в інтересах дарувальника, що приймається, вчиняються як безпосередньо такою особою, так і за її сприяння іншими посадовими особами та органами;
- якщо особа, яка дарує (здійснює) дарунок (пожертву), перебуває в підпорядкуванні такої особи.
Однак Законом передбачена можливість прийняття дарунків, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, та пожертви, крім випадків, крім випадків передбачених частиною першою цієї статті, якщо вартість таких дарунків (пожертв) не перевищує 50 відсотків мінімальної заробітної плати, встановленої на день прийняття дарунку (пожертви), одноразово, а скупна вартість таких дарунків (пожертв), отриманих з одного джерела протягом року, - однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року.
Передбачене цією частиною обмеження щодо вартості дарунків (пожертв) не поширюється на дарунки (пожертви), які:
- даруються (здійснюються) близькими особами;
- одержуються як загальнодоступні знижки на товари, послуги, загальнодоступні виграші, призи, премії, бонуси.
Слід зазначити, що дарунки є відповідно державною або комунальною власністю і передаються органу, установі чи організації у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Начальник юридичного відділу виконавчого комітету
Знам’янської міської ради
Ю.Данільченко















Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1097 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты