Субота, 04.05.2024, 06:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Квітень » 5 » Нові соціальні ініціативи Президента України
08:34
Нові соціальні ініціативи Президента України
12         27 лютого поточного року на розширеному засіданні Уряду Президент України Віктор Янукович проголосив нові соціальні ініціативи "Діти - майбутнє України", спрямовані на захист дітей, зокрема дітей з особливими потребами, які потребують постійного стороннього догляду, для створення їм належних матеріальних умов проживання та розвитку.
Для цього передбачається збільшити державну допомогу малозабезпеченим сім’ям, у результаті чого, за попередніми розрахунками, кожна сім’я має отримати в середньому додаткове зростання доходів до кінця 2013 року на 619 грн., в 2014 році – на 976 грн. у порівнянні 2012 роком.
      З 2013 року збільшиться надбавка на догляд за дитиною інвалідом, внаслідок чого розмір допомоги по догляду за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду, буде збільшено в 1,5 рази, що дасть кожній сім’ї додатково від 223 до 302 грн. щомісячно, залежно від віку дитини.
      Окремо у 2013 році передбачається збільшити розмір соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. 
     Після внесення Кабінетом Міністрів України відповідних змін до нормативно-правових актів, які регулюють порядок надання цих видів допомог, будуть проведені необхідні перерахунки отримувачам міста.
      Новими соціальними ініціативами Президента України передбачено стовідсоткове забезпечення дітей з особливими потребами життєво-необхідними засобами реабілітації, зокрема протезами, ортопедичними виробами, засобами для спілкування та обміну інформацією.
     Важливим напрямком нових соціальних ініціатив - є забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї шляхом створення протягом 2013-2014 років мережі центрів денного перебування для дітей-інвалідів (відділень при реабілітаційних центрах). Це надасть можливість батькам дітей-інвалідів залишити їх на декілька годин протягом доби у спеціалізованому закладі, де будуть створені умови для сімейного виховання дітей-інвалідів, отримання позитивної динаміки з реабілітаційних заходів тощо. 

     З метою ознайомлення з новими соціальними ініціативами Президента України, подальшої координації роботи в цьому напрямку 4 квітня під головуванням керуючої справами міськвиконкому Тесленко Н.О. відбулася нарада з представниками управління соціального захисту населення, територіального центру, центральної районної лікарні, відділу освіти, ЦСССДМ, дитячого будинку-інтернату, школи-інтернату, міської Спілки підприємців , редакції газети "Знам'янські вісті".
     Були заслухані інформації в частині забезпечення дітей-інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, надання послуг соціальної реабілітації, виплати державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, впровадження інклюзивного навчання у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста, організації оздоровлення дітей-інвалідів, надання батькам дітей-інвалідів матеріальної та іншої необхідної допомоги.
    Управлінню соціального захисту населення дано доручення вивчити досвід роботи м. Кіровограда по відкриттю центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 708 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты