Середа, 01.05.2024, 23:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Серпень » 7 » Новини. Децентралізація.
13:34
Новини. Децентралізація.

Сергій Коваленко: До 2020 року маємо створити максимально ефективну модель громад на території області


29 липня, в Кропивницькому відбувся тренінг для представників об’єднаних територіальних громад у рамках проекту "ДОБРЕ" на тему: "Як зробити ОТГ відкритою та цікавою – для своєї громади, для партнерів та інвесторів? Практичні навички комунікацій для ОТГ".
В роботі тренінгу також взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він, зокрема наголосив, що інформаційний простір є важливою складовою процесу утворення ОТГ, оскільки їх позитивний досвід та успіх стимулює до об’єднання інші громади.
- Розповсюдження інформації про здобутки та перемоги ОТГ є дуже важливим, адже як свідчать результати соціологічних досліджень, мешканці Кіровоградщини не досить обізнані щодо переваг від такого об'єднання? – зауважив Сергій Коваленко.
За його словами, на Кіровоградщині із 2015 року створено і діють 7 ОТГ. - У 2017 році маємо ще 7 громад, де вже в цьому році мають відбутися вибори, і вже із наступного року ці ОТГ матимуть прямі бюджетні стосунки з державним бюджетом. Загалом об’єднавчі процеси тривають, тому впевнений, на вибори ми вийдемо з більшою кількістю громад, - повідомив посадовець.
Як зазначив Сергій Коваленко, у подальшому об’єднавчий процес буде проходити більш інтенсивно. – Прем'єр міністр дав чітко зрозуміти - Україна не зверне з шляху децентралізації. На наступний рік обрано дві області, де буде створена система управління за новим територіальним устроєм, - підкреслив Сергії Коваленко. – ОТГ становитимуть перший рівень системи. Між облдержадміністраціями та об'єднаними громадами буде другий рівень управління. У Франції це префектури, у Польщі – гміни, повіти і воєводства. Таким шляхом будемо рухатись і ми.
Висловився посадовець й відносно Кіровоградщини. - Після визначення складу госпітальних округів у нас вибудовується структура області і система управління. Тож до жовтня 2020 року маємо створити максимально ефективну модель громад на території області, - заявив Сергій Коваленко. Він вкотре наголосив на позиції облдержадміністрації стосовно добровільності і допомоги в створенні і функціонуванні громад. – Для нас важливий діалог з ОТГ, щоб вибудовувати ту систему управління, яка буде найбільш дієвою.
З приємністю перший заступник голови ОДА відзначив той факт, що за результатами моніторингу Мінрегіонбуду Соколівська громада посіла п'ятнадцяте місце за рівнем фінансової спроможності серед ОТГ України. Всі інші громади області, окрім Великоандрусівської, увійшли в першу сотню кращих.

Джерело: сайт Кіровоградської ОДА

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 736 | Додав: Moderator_1 | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты