Середа, 03.07.2024, 06:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 33
Гостей: 33
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Лютий » 14 » Новини. Децентралізація.
12:25
Новини. Децентралізація.
Маємо завершити реформу децентралізації. Для цього потрібні конституційні зміни, – Володимир Гройсман

Завершити реформу децентралізації – серед першочергових завдань, які необхідно спільно вирішити усім гілкам влади для розбудови справедливої, демократичної та економічно-розвиненої держави. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час звернення до українського Парламенту.
«За чотири роки ми зробили водночас і багато, але точно знаю, що ми зробили мало. Ми не пройшли точки неповернення. Нам потрібно змінювати країну, зробити країну по-справжньому демократичною, по-справжньому розвинутою. Я глибоко переконаний, що люди чекають від нас не того, щоб політики за півтора-два роки до виборів починали мірятись рейтингами. Ми повинні розуміти, що до виборів у нас є шанс прийняти надважливі рішення (…) Ми маємо завершити реформу децентралізації. Для цього нам потрібно провести конституційні зміни, закріпити місцеве самоврядування на всіх рівнях, починаючи від громади і закінчуючи областями».», - заявив очільник українського Уряду.
Він також наголосив на важливості вирішення конфлікту владних повноважень в державі.
«Нам треба врешті решт прийняти рішення – ми парламентсько-президентська країна або президентсько-парламентська. Ми маємо визначити сфери відповідальності і компетенції усіх рівнів влади. Чітко вказати – хто за що відповідає. Тоді ми отримаємо зовсім іншу якість державного управління», - сказав Володимир Гройсман.
Також серед першочергових завдань влади, Прем’єр-міністр України назвав створення антикорупційного суду.
«Нам треба побороти корупцію, і тому нам потрібно в цьому скликанні, на цій сесії створити антикорупційний суд. І не просто його створити, а зробити так, щоби цей суд виніс перші вироки тим корупціонерам, які сплутали власну кишеню з національними інтересами».
Глава Уряду назвав неприйнятною діючу виборчу систему в країні, констатуючи, що вона корумпує виборчий процес.
«Стало нормою в нашій країні, коли купують голоси. Ми маємо шанс це змінити. Ми маємо створити нормальну прозору систему, де кожен зможе реалізувати себе. І коли буде побудований якісний діалог з українським суспільством і ми будемо поважати людей, приходячи на вибори і обіцяти тільки те, що ми можемо зробити, а не купувати за гроші, часто крадені гроші, голоси українців», - сказав Прем’єр-міністр.

Джерело: сайт «Децентралізація»
Переглядів: 714 | Додав: Moderator_1 | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты