Вівторок, 07.05.2024, 11:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Червень » 26 » Обговорені актуальні питання захисту добросовісної конкуренції
16:10
Обговорені актуальні питання захисту добросовісної конкуренції
 
12         В рамках проведення Дня відкритих дверей 26 червня 2013 року у залі засідань Знам’янської міської ради відбулася зустріч заступника голови Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Кондратенко Людмили Всеволодівни та головного спеціаліста відділу досліджень і розслідувань Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Тарасенко Юрія Івановича з першим заступником міського голови В.Джулаєм, членами комітету конкурсних торгів управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, управління економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Знам’янського міськвиконкому, відділу освіти, культури, керівниками, головними бухгалтерами комунальних підприємств та представниками бізнес-кіл міста.
Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання захисту добросовісної конкуренції та введення в оману споживачів, про дотримання Закону України «Про захист економічної конкуренції» під час проведення Державних закупівель, адвокатування конкуренції, підвищення її рівня в місті Знам’янка та держави в цілому. Також були розглянуті основні законодавчі документи антикорупційного законодавства України, порядок та механізм їх застосування на практиці. 
 
12          Порушувалися питання господарської діяльності комунальних підприємств міста, зокрема КП «Знам’янська ЖЕК 1», в частині формування встановлення та застосування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
Представники Антимонопольного комітету наголошували на питанні співпраці влади і бізнесу, встановленні та усуненні бар’єрів вступу на різні товарні ринки у місті з метою посилення на ринку конкуренції.
Людмила Всеволодівна в свою чергу проінформувала про роботу Антимоніпольного комітету по основних напрямках діяльності, детально зупинилася на питанні захисту підприємців і споживачів відповідно до Закону України « Про захист від недобросовісної конкуренції», виявлення та припинення антикорупційних дій суб’єктів господарювання, органів влади, припинення зловживання монопольним становищем.
Ринкова конкуренція увійшла в наше життя порівняно нещодавно, разом з демократичними виборами, свободою слова і незалежністю України. В суспільстві сьогодні існує розуміння того, що необхідно розвивати та захищати добросовісну конкуренцію, яка забезпечує ефективний розподіл та використання ресурсів, науково-технічний та економічний прогрес й, в кінцевому рахунку, добробут громадян.
Після глибокої трансформаційної кризи 90-х років, яку пережила наша країна, швидше виходили із кризового стану ті галузі, де повніше склалися конкурентні відносини. І зараз, у період подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи, саме конкуренція може стати одним із головних чинників сталого економічного зростання.
В цьому контексті важливу роль відведено Антимонопольному комітету України. Забезпечення довгострокових інтересів підприємців та споживачів завжди було й залишається пріоритетом Комітету, як ключового державного органу, що забезпечує підтримку та захист економічної конкуренції.
Запорукою успішного виконання покладених на Комітет завдань є тісне співробітництво з державними органами, з підприємцями та громадськістю.
Конкуренційне законодавство України є потужним засобом захисту економічних прав підприємців та споживачів, яким корисно розуміти, принаймні, основи державної конкурентної політики та правила, встановлені законодавством , - наголосила у своєму виступі заступник голови Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Кондратенко Людмила Всеволодівна.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты