Понеділок, 06.05.2024, 04:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 11 » Обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади
14:49
Обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади
12
Можливість місцевих громад самим визначати, які повноваження залишати за собою та повною мірою розпоряджатися ресурсами, які знаходяться на території – все це є одним із ключових принципів Концепції реформування місцевого самоврядування.

Зараз в місті, як і по всій Україні, за завданням Президента України Віктора Януковича проходить широке громадське обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

По Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в трудовому колективі відділу ДВС Знам’янського міськрайонного управління юстиції виступив начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В.

У своєму виступі Юрій Володимирович розповів, що існуюча в Україні система місцевого самоврядування у більшості територіальних громад на сьогодні не задовольняє потреби суспільства.
Він пояснив присутнім, що метою Концепції є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної забезпечити надання якісних та доступних публічних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, а також узгодження інтересів держави та територіальних громад. Загалом, реалізація Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні сприятиме правовій, організаційній та матеріальній спроможності територіальних громад, органів місцевого самоврядування, провадженню їх діяльності з дотриманням принципів та положень Європейської хартії місцевого самоврядування, стимулюванню економічного розвитку територій та забезпеченню адекватного розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування базового та регіонального рівнів, місцевими державними адміністраціями та територіальними органами центральних органів виконавчої влади.

Реформування місцевого самоврядування планується здійснити двома етапами. Перший етап – 2012 – 2014 роки, другий етап – 2015 – 2017 роки.
Перший етап реформування передбачає прийняття відповідних законодавчих актів.
На другому етапі передбачається проведення адміністративної реформи, а також реформування місцевих органів виконавчої влади.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 732 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.0/1

Кировоград: новости и сайты