Неділя, 05.05.2024, 16:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Травень » 17 » Обговорення проекту Закону України «Про ринок земель»
11:07
Обговорення проекту Закону України «Про ринок земель»
 
12         Сучасна ринкова економіка являє собою складний організм , що складається з величезної кількості різноманітних виробничих, комерційних, фінансових і інформаційних структур , що взаємодіють на фоні розгалуженої системи правових норм бізнесу, і що об'єднуються єдиним поняттям - ринок.

Ринок землі став об'єктивною неминучістю ще 2002 року: тоді набрав чинності Земельний кодекс України, який узаконив приватну власність на землю. Відтоді 6,9 млн громадян отримали земельні сертифікати, 6,5 млн державні акти на право власності на землю. Нині понад 50 відсотків українських земель проінвентаризовано.
"Про ринок земель" пропонується утворити державну спеціалізовану установу з управління землями сільськогосподарського призначення державної власності, одним з основних завдань якої є проведення землеустрою, консолідація та забезпечення охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Враховуючи величезну важливість прийняття Закону України "Про ринок земель" , його принциповими завданнями можна вважати:
■ законодавче визначення принципів та механізмів державного регулювання ринку земель;
■ запровадження механізмів попередження недобросовісних дій суб'єктів ринку земель, пов'язаних із продажем земельних ділянок за заниженими цінами, а також досягненням суб'єктами ринку монопольного (домінуючого) становища;
■ деталізацію умов цивільно-правових угод, за якими може здійснюватися відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення та прав на них;
■ попередження спекулятивних операцій із земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Також доопрацьованим проектом Закону України "Про ринок земель" пропонується встановити гранично допустимі площі земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в регіонах України, що є регуляторним заходом держави щодо обмеження концентрації значних площ сільськогосподарських угідь в однієї особи і можливості встановлення монопольного положення на ринку продовольства.
Запропоновані у законопроекті "Про ринок землі" граничні максимальні загальні площі земельних ділянок для товарного виробництва, які можуть знаходитися у приватній власності однієї особи, встановлені відповідно до економічно обґрунтованих розрахунків вчених Інституту аграрної економіки з урахуванням природно-сільськогосподарського зонування земель України.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 795 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты