Субота, 27.04.2024, 04:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 20 » Обговорено питання виплати заробітної плати та відпускних працівникам бюджетної сфери, підготовки до осінньо-зимового періоду
17:46
Обговорено питання виплати заробітної плати та відпускних працівникам бюджетної сфери, підготовки до осінньо-зимового періоду

 
12
В сесійному залі виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови І.Б.Крижановського за участю в.о. заступника міського голови - начальника міськфінуправління Іваськів Т.А. було проведено нараду з головними розпорядниками бюджетних коштів, з керівниками та бухгалтерами закладів освіти, культури, соціальної сфери та житлово-комунального господарства м.Знам’янка щодо виплати заробітної плати та відпускних працівникам бюджетної сфери, підготовки бюджетних установ до осінньо-зимового періоду, проведення ремонтних робіт в цих закладах та основних проблемних питань.

Показник виконання доходів загального фонду міського бюджету (без урахування міжбюджетних трансфертів) за чотири місяці поточного року складає 108,2%, спеціального – 134,4%.

Травень і червень – надзвичайно напружені місяці: відпускна компанія, ремонтні роботи в закладах та установах міста, підготовка закладів до зимового періоду. На сьогодні відбулась заміна вікон в дитячих навчальних закладах №2, 3, 4 і в ЗОШ №1 та розпочато встановлення вікон в ДНЗ №5 та КДЮСШ. Відбулися заміри вікон в ЦДЮТ, музичній школі ім.Лисенка та ДНЗ №8. Станом на 01.05.15р. освоєно коштів бюджету розвитку міського бюджету у сумі 735,5 тис.грн. За результатами розгляду до переліку інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році відібрано 4 інвестиційні проекти (з них 2 проекти – це заклади освіти і 2 проекти – це об’єкти житлово-комунального господарства). Всім бюджетним установам міста до 01.06.2015р. надати остаточні фінансові плани щодо проведення ремонтів та підготовки до опалювального сезону. На нараді також було наголошено щодо раціонального і ефективного використання бюджетних коштів по проведенню ремонтів установ та закладів бюджетної сфери. В першу чергу, на травень-червень поточного року, заплановані ремонтні роботи в закладах освіти, а в закладах культури, соціального захисту, апарату управління та ЖКГ вони розпочнуться з червня і будуть тривати до вересня місяця.

Всім бюджетним установам міста треба детальніше обрахувати додаткові кошти для придбання матеріалів для здійснення поточних ремонтів закладів та надати свої пропозиції для затвердження їх на сесії міської ради в червні місці.

На нараді було нагадано, що сьогодні не на часі збирати з батьків великі кошти для проведення ремонтів у закладах освіти, адже, як наголосила Т.А.Іваськів, що кошти на придбання матеріалів необхідних для проведення першочергових ремонтних робіт усіх закладів освіти в міському бюджеті на 2015 рік передбачені в повному обсязі. Планується поступово, на протязі 2015-2016 роках, проводити ремонтні роботи в дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах. Тому, по можливості, видатки, які можна здійснити власними силами, а не за рахунок реалізації відповідних проектів на ремонти закладів – здійснювати саме так, адже, так дешевше.

Щодо збору готівкових коштів на благодійні цілі учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам, начальник фінансового управління запропонувала з метою впорядкування та контролю за благодійними внесками відкрити рахунок в управлінні державної казначейської служби за функціональною класифікацією 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».

На сьогодні відбувається значне збільшення індексації грошових доходів громадян і темпи росту її стрімкі. Держава в свою чергу ніяких компенсацій по цьому збільшенню не гарантує і жодного руху не приймає для врегулювання цього питання. Але відповідно до Постанови КМУ №6 від 14.01.15р. «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та Постанови КМУ №11 від 23.01.15р. «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» передбачено упорядкування структури штатної чисельності працівників у межах затверджених асигнувань на оплату праці, не допускаючи збільшення недостатності по заробітній платі працівникам до кінця року. Тому, вакансії, які є в бюджетних установах треба не заповнювати в цьому році. Ситуація по галузям «Освіта» та «Охорона здоров’я» залишається вкрай незадовільною. Міський голова наголосив, що проблеми загальноосвітніх шкіл не вирішуються на місцевому рівні, а лише на рівні Міністерства освіти і науки України, як головного розпорядника коштів на державному рівні. Неодноразове звернення міської влади до Міністерства освіти і науки України та до департаменту освіти і науки ОДА щодо перерозподілу обсягів освітньої субвенції з державного бюджету для своєчасної виплати заробітної плати та відпускних працівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста залишається без відповіді. Тому зазначені видатки будуть виплачуватися в межах бюджетних призначень, виділених освітньою субвенцією з державного бюджету. Решта бюджетних установ повинні своєчасно надавати заявки на фінансування заробітної плати та відпускних працівників бюджетних установ.

В кінці наради було оговорено проблемні питання по загальноосвітнім школам щодо бюджетних призначень відповідно до освітньої субвенції з державного бюджету. Незабезпеченість першочерговими видатками по загальноосвітнім школам міста складає 2 884,4 тис.грн. Також на нараді було наголошено щодо необхідності внесення змін до структури навчального року в загальноосвітніх школах міста для економного витрачання з метою забезпечення в повному обсязі енергоресурсів до кінця року.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 830 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.3/7

Кировоград: новости и сайты