Четвер, 09.05.2024, 02:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 26 » Обирати професію потрібно з любов’ю!
10:52
Обирати професію потрібно з любов’ю!
12
Спеціалістом І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінською О., спільно з педагогом організатором Ягодзінською Л. О. , у Знам’янській загальноосвітній спеціальній школі-інтернат проведено бесіди з використанням відеоматеріалів «Профорієнтація. Мандрівка по Кодексу законів про працю» для учнів початкових класів. Дітям розповідалося про те, які бувають професії, що таке центр зайнятості населення та на що звернути увагу обираючи майбутню професію.

Також, вихованці дізналися про визначені законом норми щодо оплати праці, тривалості робочого часу, праці неповнолітніх і малолітніх дітей та інше. Учням було запропоновано провести діалог у формі гри «Відкритий мікрофон», за принципом «Рівний-Рівному» з метою визначити знання і вподобання дітей щодо профорієнтації.

Діти з цікавістю переглядали деякі серії мультсеріалу «Калейдоскоп професій» та обговорювали його. Учні висловили свої бажання щодо їх майбутніх професій, залишилося тільки досягти повноліття і отримати відповідну освіту. Якщо хтось ще не визначився з вибором майбутньої професії або невдоволений своєю теперішньою професією, і хоче змінити своє життя, то слід звернути увагу на важливі аспекти.

Першою умовою успіху є самоаналіз. Вивчайте, тестуйте себе, відповідайте собі на питання: "Що я хочу?", "хто я в цьому світі?", "що я можу?".

"Що я хочу?" – питання усвідомлення власних професійних потреб. Усвідомлена потреба – мотив, покажчик, куди потрібно рухатися, що потрібно шукати. Усвідомити потребу не так легко і часто навіть професіоналу важко нашвидкоруч сказати, що саме його привабило в професії.

Професійними мотивами можуть бути: інтерес до якоїсь справи, престижність, популярність, затребуваність професії, хороші умови праці, зарплата, кар'єрний ріст і т.д.

Дуже важливо поєднати майбутню професію зі своїми мотивами, якщо ними нехтувати, в майбутньому вони будуть про себе нагадувати. Ну а головним мотивом вибору професії є, звичайно, інтерес. Якщо Вам подобаються тварини, рослини, то Вам буде цікаво у своїй професійній діяльності зіштовхуватися з об'єктами живої природи. Якщо Ви любите техніку – інтерес до неї буде підтримувати Вас у діяльності інженера-конструктора або фізика-теоретика.

"Хто я в цьому світі?", "що я можу?" – питання вивчення свого характеру, темпераменту, своїх здібностей і можливостей. Тип реалізованої професійної діяльності повинен співпадати з Вашим особистісним, характерологічним типом. Скажімо, якщо Ви товариські – Вам більше підійдуть професії, пов'язані з численними контактами, а якщо емоційно нестійкі – не зможете виконувати рутинну роботу, що вимагає концентрації протягом тривалого часу.

Пам’ятайте, що основні кроки вибору професії такі:

1. Складіть список професій, які Вам подобаються, Вам підходять.
2. Складіть список своїх вимог до професійного майбутнього.
3. Визначте важливість кожної вимоги.
4. Оцініть відповідність вимог професій до Ваших якостей.
5. Проаналізуйте, яка професія більше за інші підходить саме Вам.
6. Оцініть свій вибір з батьками, вчителями, друзями, фахівцями.
7. Визначте практичні кроки до успіху.

Тим особам, які працюють з порушенням норм Кодексу законів про працю та без укладених трудових договорів з роботодавцем, рекомендовано відстоювати свої права та законні інтереси, тому що ми самі творці власного життя!
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 808 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты