П`ятниця, 29.03.2024, 15:44
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Травень » 22 » ОТГ Кіровоградщини отримують фінансову підтримку з Держбюджету на розвиток інфраструктури
12:45
ОТГ Кіровоградщини отримують фінансову підтримку з Держбюджету на розвиток інфраструктури
12
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів онлайн-нараду з керівниками об’єднаних територіальних громад. Під час наради обговорили питання отримання субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам ОТГ на формування інфраструктури.

Сергій Коваленко нагадав, що нині в області функціонують Бобринецька, Маловисківська, Новоукраїнська, Соколівська, Великоандрусівська об’єднані територіальні громади, цього року створено Ганнівську, Великосеверинівську, на вибори чекають Помічнянська, Компаніївська і Первозванівська.

Держава всіляко підтримує бажання громад отримати владу і відповідальність, самостійно організовувати своє життя на своїх територіях. Уряд визначив порядок надання субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад на формування інфраструктури, – зауважив перший заступник голови облдержадміністрації.

Сергій Коваленко повідомив, що в 2016 році Маловисківська і Бобринецька ОТГ отримали державну підтримку на розбудову інфраструктури у сумі 8 мільйонів 62 тисячі гривень. Цього року вже 5 громад мають прямі бюджетні відносини з Держбюджетом і отримають субвенцій в сумі 19 мільйонів 184 тисячі гривень: Бобринецька – 1 мільйон 997 тисяч гривень, Маловисківська – 3 мільйони 112 тисяч гривень, Новоукраїнська – 3 мільйони 888 тисяч гривень, Соколівська – 4 мільйона 163 тисячі гривень і Великоандрусівська – 6 мільйонів 24 тисячі гривень.

Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова зосередила увагу керівників ОТГ на процедурі отримання субвенцій, зокрема, повідомила, що нині потрібно формувати та подавати до облдержадміністрації пропозиції вже на 2018 рік. За її словами, кошти з Держбюджету можуть бути виділені на реалізацію проектів житло-комунального господарства, транспортної інфраструктури (ремонт мостів, ділянок доріг), реконструкції приміщень органів влади і держустанов, створення адміністративних центрів надання послуг та служб екстреної допомоги, а також для фінансування виготовлення проектно-кошторисної документації на визначені об'єкти.

На нараді заслухали інформацію стосовно підготовки необхідних документів керівників 5 ОТГ, які вже цього року отримають субвенції з Держбюджету.

Сергій Коваленко зосередив увагу очільників тих об’єднаних територіальних громад, які створені цього року та які очікують на вибори, на необхідності взяти до відома надані роз’яснення, оскільки невдовзі вони будуть готувати свої пропозиції і подавати на розгляд обласної комісії.

Джерело: Сайт Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 670 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты