Вівторок, 07.05.2024, 07:13
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Червень » 26 » Отримати перше робоче місце молоді стає простіше!
17:20
Отримати перше робоче місце молоді стає простіше!
 
12  Відповідно реалізації нових соціальних ініціатив Президента України в частині сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем,  напередодні Дня молоді  в Знам’янському міськрайонному центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему: "Питання вирішення працевлаштування молоді у тому числі на перше робоче місце"
В рамках заходу відбувся міні-ярмарок вакансій за професією «продавець продовольчих товарів», в якому взяли участь 14 шукачів роботи та роботодавець. На міні-ярмарку працедавець надав повну інформацію наявних вільних місць, умов та оплати праці. За результатами міні-ярмарку була досягнута домовленість про проходження стажування однієї особи та одна особа зарахована до кадрового резерву.
Директор центру зайнятості Л.Компанієць ознайомила присутніх з результатами роботи міськрайонної служби зайнятості за п’ять місяців поточного року. Акцентувала, що завдяки тісній співпраці із сторонами соціального партнерства, особливо працедавцями, напруга на ринку праці м.Знам’янка та Знам’янського району дещо зменшилася.
Молодь уже сьогодні багато в чому визначає політичні, економічні й соціальні структури суспільства. Молодь – це соціально-демографічна група суспільства, що перебуває в стадії трудового й соціального самовизначення й володіє рядом специфічних ознак, що відрізняють її від громадян іншого віку. Вона має ряд особливостей, які з погляду оцінки трудових ресурсів є як достоїнствами (високий освітній рівень, ініціативність, нестандартність мислення, уміння швидко адаптуватися в умовах ринкової економіки, бажання працювати й використовувати отримані в навчальному закладі знання на практиці), так і недоліками (відсутність практичного досвіду й трудових навичок, завищені вимоги до передбачуваної роботи, завищена самооцінка й ін.).
Останнім часом все більше число молодих людей вважає одержання повноцінної освіти необхідною умовою досягнення бажаного соціального статусу й більш високого матеріального становища, певною гарантією від безробіття.
Вирішальним причинним фактором результативності діяльності молодих людей є їхня мотивація.
Здебільшого молоді люди не мають повного уявлення про реальне положення сучасного ринку праці, тенденції його розвитку, не мають навичок пошуку роботи й спілкування з роботодавцями, що надає право вважати, що молодь має потребу в більш повній і точній інформації про ринок праці.
Разом з тим і такі проблеми, як соціальна незрілість, невміння будувати професійні плани, неадекватна самооцінка випускників гальмують адаптацію молодих фахівців у сучасних економічних умовах, - зазначила Л.Компанієць.
  В своїй промові директор центру Людмила Компанієць наголосила на тому, що одним із пріоритетів діяльності державної служби зайнятості є розвиток гнучкої і орієнтованої на працевлаштування системи профорієнтації, перекваліфікації та професійного навчання безробітних відповідно до тенденцій на ринку праці в Україні.
Звернувшись до центру зайнятості, молоді люди можуть безкоштовно отримати послуги з професійної орієнтації: пройти тестування, докладніше дізнатися про свої здібності та схильності, в якій професії ці здібності краще застосувати, ознайомитись з можливими шляхами набуття професії та умовами вступу в навчальні заклади, а головне, фахівці центру зайнятості зорієнтують – наскільки затребувана обрана професія на ринку праці.
Держава гарантує всім громадянам рівні права на працю. Однак для працевлаштування молоді державою визначено додаткові гарантії:

надання першого робочого місця;

працевлаштування на заброньовані робочі місця на підприємствах, в установах та організаціях;

сприяння державною службою зайнятості у підборі підходящої роботи, зокрема на робочі місця за рахунок надання дотації роботодавцю;

навчання нових професій, перепідготовка та підвищення кваліфікації відповідно до потреб ринку праці;

участь в оплачуваних громадських роботах.

На ці гарантії мають право молоді люди після закінчення або припинення навчання в середніх загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, а також після звільнення з дійсної строкової служби.
 Присутні також були проінформовані щодо системи стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легального працевлаштування працівників шляхом компенсації фактичних витрат зі сплати соціального внеску до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних, в тому числі і молоді з числа випускників, які вперше приймаються на роботу. Так, сьогодні в урочистій обстановці вперше отримала направлення на працевлаштування на перше робоче місце Пєтухова Вікторія Ігорівна на посаду офіціант до фізичної особи-підприємця Савчук Анастасії Олександрівни. За результатами проведення круглого столу було винесено ряд рекомендацій для усіх сторін соціального партнерства.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 900 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты