П`ятниця, 03.05.2024, 13:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 25 » Пам'ять війни
17:06
Пам'ять війни
 
12         Сьогодні, 25 грудня 2011 року у нашому місті відзначили тридцять другу річницю введення радянських військ в Афганістан. Головною частиною мітингу стало звершення панахиди за почилих воїнів, після чого відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника загиблим в Афганістані. У мітингу взяли участь міський голова І.Крижановський, секретар міської ради А.Тесленко, керуюча справами міськвиконкому Н.Тесленко, Знам'янська міська спілка ветеранів війни в афганістані,воїни-інтернаціоналісти, сім’ї загиблих воїнів. Зі словом до присутніх звернувся настоятель УПЦ Сергія Радонезьського о.Василь.    
12          Священик сказав: «Війна розділяє людей, а мир і молитва об’єднує. Збиратись в цей день є нашим християнським і громадянським обов’язком. Наші воїни з честю виконали свою службу, захищаючи кордони Батьківщини від впливу терористів». Біля пам’ятнику афганцям, зібрались ветерани інтернаціональної війни.  
12           Саме у цей день афганці вшановують пам’ять загиблих у війні товаришів по службі та тих, хто пішов з життя від поранень. Щороку біля пам’ятнику воїнам-афганцям збираються ті, кого торкнулась найтриваліша локальна війна в історії нашого народу, яка продовжувалась дев’ять років і два місяці. Ветерани, матері та вдови — уже тридцять два роки їх об’єднує одне: афганська війна для кожного з них була певною втратою: здоров’я чи близької людини.   
12          Людські втрати налічують більше чотирнадцяти з половиною тисяч осіб, майже півмільйона отримали поранення. Ціною колосальних зусиль воїни-афганці захищали південний рубіж батьківщини.  
    Схилімо свої голови у скорботі за тих, імена яких висічено на скрижалях нашої історії. Віддайте шану матерям, які у житті втратили найдорожче. Згадаймо про той день, коли потрібно запалити свічу пам’яті героям, яких серед нас уже немає. І нехай цієї миті серця наші наповняться любов’ю і співчуттям - з такими словами звернувся до всіх присутніх міський голова І.Крижановський.
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 775 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты