П`ятниця, 19.04.2024, 18:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Листопад » 24 » Пам’яті жертв Голодомору
10:56
Пам’яті жертв Голодомору
 
12
81 рік тому мільйони невинних людей, наших рідних і близьких були без жалю винищені Голодомором. 
В смт. Знам’янка Друга з метою вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору українського народу 1932–1933 років біля селищного Будинку культури було проведено мітинг-реквієм «Пам’яті жертв Голодомору». Ведучі мітингу,  художній керівник Будинку культури смт. Знам’янка Друга Дубініна І.М. та директор Знам’янської міської бібліотеки – філії № 2 Перепелятникова О.В., підготували розповідь про страшні події тих років: «… 81 рік тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. 

Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Сьогодні ми зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких на родючих землях, між буянням хлібів, між квітучими садами змушували вмирати від голоду. Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду у 1932-1933 роках. Пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам'ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого…»
 
12
До всіх присутніх на мітингу звернувся селищний голова С. Філіпенко: «Голодне лихоліття 1932-1933 років залишило найглибший слід у свідомості багатьох поколінь українців та стало величезним моральним ударом, завданим народу. Наслідки геноциду української нації ще довго вражатимуть своєю небаченою жорстокістю та кількістю людських втрат у мирний час. Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як пересторога всім сущим на Землі.»

 
12
Ведучі мітингу-реквієму закликали усіх вшанувати пам'ять загиблих під час геноциду української нації хвилиною мовчання та запалити свічки скорботи.
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 802 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты