Четвер, 02.05.2024, 14:42
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Березень » 15 » Панкратіон – впевнено до Олімпу
17:03
Панкратіон – впевнено до Олімпу
 
12         Мудрий народ, що населяє цю країну, багато чого створив і подарував світу. У тому числі і цікаве єдиноборство з красивою назвою "панкратіон". Час не владний над цим словом. А, тим паче, що стосується світу спорту, напевно, немає зараз серед олімпійських і не олімпійських видів таких, які можуть похвалитися своєю древньою історією і при цьому зберегти назву, яку дали їм їх древні прародителі. "Панкратіон" складається з грецьких "пан"(все) і "кратос"(влада). І якщо ці два слова зібрати разом, то не так-то легко його перекласти з грецького. Щоб це зробити,спочатку переведемо слово, що означає того, хто практикує цей вид боротьби. Тут теж не зовсім просто. У нас такого спортсмена називають по різному, але зупинимося на більше, благозвучному - " панкратіонік ". По-грецьки це слово означає - "той, хто може перемогти будь-кого". Точного ж перекладу у слова "панкратіон" немає. Багато трактувань цього слова,наприклад такі як: пангратіон, панкрасий та ін. Красиве і лаконічне трактування слова "панкратіон" - це "дозволено все". Точніше за всіх сказав більше 2,5 тисяч років назад Філострат : "панкратіонік - це той, хто б'ється краще, ніж боксер, а бореться краще, ніж борець". 
21- 23 лютого 2013 року в м. Біла Церква Київської області пройшов чемпіонат України серед юнаків та дівчат 1996 – 1999 років народження. Спортивний комплекс ЦСКА прийняв 760 спортсменів з 18 областей України. Змагання проходили в трьох розділах – Агон (поєдинки без нанесення ударів руками в голову), BJJ (бразильське джиу-джитсу боротьба в кімоно) та Граплінг (ноу-гі боротьба в шортах).
Збірна Кіровоградської області була представлена 20 спортсменами з п’яти районних центрів нашої області і зайняла, у двох розділах(Агон та BJJ), 4 командне місце, поступившись збірним командам Сумської, Чернівецької та Київської областей. Там же, в м. Біла Церква відбулася звітно – виборча конференція, на якій було обрано керівний склад федерації панкратіону на наступні чотири роки. Президентом федерації панкратіону обрано Корж В.П – віце президент олімпійського комітету України, голова ФСТ Динамо, заступник голови Київської державної адміністрації. Другим питанням порядку денного було зміна назви Федерації на «Федерація панкратіону, граплінгу,ММА»
2 березня 2013 року в нашому місті у спортивному залі ДЮСШ під патронатом міського голови Крижановського І.Б.,голови Знам’янської міської організації Партії регіонів Тесленко А.В,сектору в справах сім’ї та молоді, відбувся відкритий чемпіонат міста Знам’янки з панкратіону серед дітей та юнаків. В цьому святі спорту і здоров’я прийняли участь 187 спортсменів з Кіровограда, Знамянки, Новгородки , Олександрії, Долинської, команди - бойового самбо, дзюдо,панкратіону та бойового багатоборства, у вікових категоріях 2005-1996 років народження. Спортсмени змагались у двох розділах: ВJJ (бразильське джиу-джитсу боротьба в кімоно) та Агон (поєдинки без нанесення ударів руками в голову). Знам’янську команду в складі 11 спортсменів представляли вихованці Знам’янського міського осередку Всеукраїнської Федерації військово-спортивного багатоборства,Федерації панкратіону,граплінгу,ММА України та Федерації бойового самбо України - Клубу єдиноборств «Піт-файтер». Тож в особистому заліку наші бійці посіли наступні місця: у наймолодшій віковій категорії 8-9 років,розділ ВJJ І місце - Тодоренко Олександр. Категорія 10-11 років І місце у розділі Агон- Поліщук Юрій. Мусаєв Васіф - І місце у розділі ВJJ, ІІ місце у розділі Агон був нагороджений кубком у номінації «Кращій поєдинок у розділі ВJJ». Росіхін Андрій - І місце у розділі Агон, ІІ місце у розділі ВJJ. Благодарьов Максим - І місце у розділі Агон. Григор’єв Марк - ІІ місце у розділі ВJJ. Категорія 12-13 років Коваленко Микола - І місце у розділі ВJJ, ІІІ місце у розділі Агон. Шанта Артем - І місце у розділі Агон, ІІ місце у розділі ВJJ він також був нагороджений кубком у номінації «Кращій поєдинок змагань» перемігши у фіналі за 32 секунди больовим прийомом. Категорія 14-15 років розділ ВJJ І місце, розділ Агон ІІ місце - Сахнюк Сергій. І місце у розділі Агон, ІІІ місце у розділі ВJJ - Сайфудінов Михайло. Чемпіоном в обох розділах став Пшеничний Олександр,закінчивши майже всі свої поєдинки достроково. Поздоровляємо наших спортсменів з перемогою, побажаємо їм здоров’я, наснаги у здоланні нових спортивних вершин, та й в подальшому прославляти наш рідний край нашу Знам’янку. За підсумками змагань буде сформована збірна Кіровоградської області для участі у чемпіонаті України який пройде в м. Севастополь в квітні.
Знам’янський клуб єдиноборств «Піт-Файтер» висловлює щиру подяку міському голові - Крижановському І.Б.,голові міської організації Партії регіонів - Тесленко А.В. за постійну допомогу та вагомий внесок у здорове виховання молоді та небайдужість до розвитку спорту у нашому місті. Велика подяка ПП – І.Матвєєву,О.Щаві,А.Дробахі,О.Тодоренко за фінансову допомогу при проведенні змагань,начальнику ЛВ міліції ст. Знам’янка - підполковнику Данилову А.В. за сприяння та підтримку клубу,а також директору магазину «Євробуд» Довбенко І.О,ПП - Озеряному В.А. за допомогу у розвитку клубу.

Категорія: Новини спорту | Переглядів: 880 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты