П`ятниця, 19.04.2024, 00:42
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Здоров'я - це неоціненний дар, що всіх пов’язує між собою мільйонами невидимих зв'язків
12:04
Здоров'я - це неоціненний дар, що всіх пов’язує між собою мільйонами невидимих зв'язків
12
За останні роки увага держави та суспільства до дітей з особливими потребами невпинно зростає. Особливо це стосується дітей-сиріт, що перебувають на повному державному забезпеченні. Варто відзначити суттєвий прогрес у питаннях загального фінансування, покращення харчування, умов утримання дітей. 

Разом з тим, зросла активна співпраця між державою та громадськими організаціями щодо шляхів покращення якості життя, реабілітаційних та соціальних послуг для дітей-інвалідів, які проживають в інтернатних закладах.
3 грудня у всьому світі відзначають День інвалідів, і саме в цей день увага усіх небайдужих звернена на проблеми людей з обмеженими можливостями, а особливо болюче питання – це діти-інваліди. 
12

Саме в цей день до Знам’янського дитячого будинку – інтернату ІІІ – ІV профілю завітали поважні гості. А саме: голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Кузьменко, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О. Догаров, Знам’янський міський голова С.Філіпенко та перший заступник голови Знам’янської районної державної адміністрації С.Макаренко.

Поважних гостей зустріла директор Знам'янського дитячого будинку - інтернату III - IV профілю  Валько Тетяна Іванівна, яка розповіла, що даний інтернат працює в системі соціального захисту населення Кіровоградської області з 1986 року. В будинку - інтернаті знаходяться вихованці з вадами фізичного або розумового розвитку, які потребують постійного стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. Серед діагнозів переважають: ДЦП, Синдром Дауна, вроджені аномалії розвитку, у тому числі артрогрипоз і спино-мозкові грижі та різні ступені розумової відсталості. На сьогоднішній день у Знам’янському дитячому будинку – інтернаті проживають 120 дітей, які мають тяжкі захворювання і є інвалідами з дитинства. 80 із них – це діти позбавлені батьківського піклування, або діти – сироти.
12

Учасники делегації мали змогу ознайомитися з житловими та реабілітаційними кімнатами, фізкабінетом, сучасними ігровими кімнатами (у закладі їх 7), обладнаними сучасними меблями та забезпечені методичними іграми та іграшками для забезпечення загального розвитку дітей, кімнатою Монтессорі, дитячою кухнею та дитячею пральнею, де діти навчаються побутовим навичкам самообслуговування та навичкам соціальної поведінки. 

Розповідаючи про заклад Тетяна Іванівна підкреслила, що Знам’янський дитячий будинок бере участь у міжнародному голландсько - українському проекті МАТРА, метою якого є розробка та впровадження навчального курсу «Базовий догляд неповносправних дітей», який ґрунтується на сучасних, науково обґрунтованих та практично апробованих у європейських країнах методах комплексної реабілітації неповносправних дітей. Крім того, на базі Знам’янського дитячого будинку – інтернату українсько – голландською командою було проведено курс навчання персоналу (вихователів, медичних працівників, молодшого медичного персоналу) згідно навчального курсу, розробленого за результатами опитування персоналу та спостережень за умовами догляду, реабілітації та навчання. Після проходження навчання персонал закладу працює, користюючись методиками та рекомендаціями спеціалістів, які були отримані.
12

Не обійшлося і без подарунків. Так, від голови облдежадміністрації С.Кузьменко адміністрація закладу отримала так давно омріяну систему внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження. А від міської влади, міський голова С.Філіпенко вручив вихованцям закладу солодкі гостинці і фрукти.

В свою чергу з нагоди візиту  дорогих гостей малеча влаштувала святковий концерт.

«Разом з усією світовою спільнотою у цей день ми ще раз переосмислюємо ту істину, що здоров'я - це неоціненний дар. Відчуваємо наскільки всі ми пов'язані між собою мільйонами невидимих зв'язків. Наскільки важливими у нашому житті є турбота і увага, співпереживання і допомога ближнім», - зазначив міський голова С. Філіпенко та побажав усім добра, радості, благополуччя, миру та впевненості в завтрашньому дні, а саме головне – здоров’я.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 974 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.3/7

Кировоград: новости и сайты