Понеділок, 06.05.2024, 08:00
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 24 » Перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти
16:36
Перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти
  
12   На виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їх соціальної підтримки та захисту міським головою І.Крижановським проведено апаратну нараду для керівників ДНЗ з порядком денним: «Розширення мережі дошкільних навчальних закладів міста – запорука надання якісних освітніх послуг». У нараді взяла участь керуюча справами міськвиконкому Н.Тесленко.
      «Зусилля педагогічних працівників спрямовуються на виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», модернізацію освітнього процесу, забезпечення гарантій доступності та рівних можливостей отримання повноцінної освіти», - зазначила Наталія Олександрівна.В місті Знам’янка працює 7 дошкільних навчальних закладів.
       За останні роки міська система дошкільної освіти накопичила вагомий досвід щодо реалізації ідей особистісно-орієнтованого підходу до дитини заради утвердження пріоритету гуманістичних загальнолюдських цінностей.
На сьогодні в 7 дошкільних навчальних закладів міста виховується і навчається 1189 дітей віком від 2-х до 6-ти років, що становить 78% від кількості всіх дітей дошкільного віку міста. З них 406 дітей – 5-ти річного віку, що становить 100% охоплення дошкільною освітою дітей цього віку, охоплено дошкільною освітою 95% дітей від 3-х до 6-ти років.
Усі ДНЗ міста успішно працюють над реалізацією вимог Державної, обласної та міської програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, керуються концептуальними засадами вищезазначених програм та іншими нормативно-правовими актами, методичними рекомендаціями.
Важливими напрямками в роботі педколективів дошкільної ланки є: фізичний розвиток та збереження здоров’я дітей, створення розвивально-ігрового середовища, розвиток інтелектуальних та творчих здібностей дошкільнят міста.
Однією з ефективних додаткових форм організації освітнього процесу в умовах дошкільного навчального закладу є гурткова робота, яка спрямована на задоволення потреб та інтересів дітей до певного виду діяльності, виявлення та розвиток у них загальних та спеціальних здібностей в місті в ДНЗ працює 32 гуртки різних напрямів в тому числі англійської мови, спортивні, театральні, зображувального мистецтва, народознавчі, пізнавальні гуртки, що формують життєві компетентності у дітей.
Стали традиційними проведення в ДНЗ цілого ряду дитячих свят, конкурсів, в т.ч. і міського рівня. Популярними є свята «Знам’янські родзинки», «Знам’янський діснейленд», конкурс кухарів. Переможець І етапу обласного конкурсу «Вихователь року» (в місті) вийшла в число призерів ІІ етапу цього конкурсу Родич Світлана Іванівна і стала лауреатом.
У повному об’ємі проводиться фізкультурно-оздоровча робота. В усіх ДНЗ обладнано майданчики, спортзали, які укомплектовані інвентарем та нестандартним обладнанням.
Належним чином цього року було організоване літнє оздоровлення вихованців дошкільних закладів. Діти одержувати ІІ-й сніданок (соки, фрукти, вітамінізовану їжу), в достатній кількості – молочні продукти. Вартість харчування становила 14.00 грн. на день.
Влітку мали можливість користуватись хлюпальними басейнами діти ДНЗ № 2,6, фонтанами – ДНЗ № 7,8. В інших дитсадках використовувались надувні басейни.
У зв’язку з будівництвом індивідуальних котелень в ДНЗ № 2,3,6 покращився температурний режим. Знизилась захворюваність дітей. Так у 2010 році вона складала 3,1 дня на одну дитину, в 2011 році – 2,9 дня, в 2012 році 2,4 дня. В 2013 – 2,2 дня.
Дошкільні заклади мають необхідну матеріальну базу. В усіх закладах зроблено поточні ремонти. Частково замінені вікна на металопластикові в ДНЗ № 4,7. В ДНЗ № 2,3,4,5,6,7,8 в цьому році переобладнано ігрові майданчики, поновлено інтер’єри.
В ДНЗ № 6 здійснено ремонт водоканалізаційної мережі. В ДНЗ № 2 – зроблено нові вхідні двері, здійснено реконструкцію тепломережі ДНЗ № 5, замінено котел опалення в ДНЗ № 4. ДНЗ № 7 забезпечено гарячою проточною водою. В усіх садочках придбано електробойлери для гарячої води влітку. В ДНЗ № 2 зроблено вітражі та вікна на сходах.
Багато уваги в роботі з педагогами дошкільних закладів приділяється розвитку їх професійних навичок, компетентності, осучасненню їхньої діяльності. На базі ДНЗ № 2,5,7 працюють педагогічні студії. В усіх ДНЗ працюють творчі групи, міні-студії.
Педагоги ДНЗ значну увагу приділяють творчому використанню спадщини В.Сухомлинського, 95-ту річницю з дня народження якого відзначатиме педагогічний загал 28 вересня цього року. Для вивчення та розвитку ідей В.Сухомлинського створено педагогічні студії, проводяться педагогічні читання, круглі столи. Всі ДНЗ представили в обласну картотеку свій досвід роботи на тему: «Втілення спадщини В.Сухомлинського в практику роботи ДНЗ».
   Здійснюється мультисенсорний підхід до розвитку етичних уявлень дітей засобами художньої літератури.
   Успішно вихователями впроваджується метод проектів-інноваційний підхід до навчання.    Робота за методом проектів дає педагогам великі можливості для всебічного комплексного ознайомлення дітей з будь-якою темою. Наприклад, актуальна футбольна тематика доступно й цікаво розкривалася під час реалізації відповідного тематичного проекту в ДНЗ №2,3,7,6.
У минулому навчальному році було проведено: міський конкурс «Кращий методичний кабінет ДНЗ», за підсумками якого відмічено методичні кабінети ДНЗ № 2,4,7, та круглий стіл по авторській програмі вихователя-методиста ДНЗ № 7 Н.Дзюбенко «Обереги твої, Україно» та авторській програмі вихователя-методиста ДНЗ № 2 «Теремок» С.Чуракової «Сучасний методичний кабінет дошкільного закладу». Цікавою творчою роботою відзначаються педагогічні працівники з:
• ДНЗ № 2 «Теремок» - С.Чуракова, Л.Пастухова, О.Коваленко, Н.Шаповал, А.Коханевич, О.Рева, Л.Мороз, Г.Компанієць, музичний керівник Ю.Єніна;
• ДНЗ № 3 «Івушка» - Т.Курільна, музичний керівник О.Миронова, О.Петрова, Н.Олексієнко;
• ДНЗ № 4 – О.Голованова, В.Шеремет, С.Закоморна, музичний керівник Т.Джулай;
• ДНЗ № 5 «Калинонька» - С.Мельниченко, Т.Калашнікова, Ю.Мухіна;
• ДНЗ № 6 «Сонечко» - О.Острова, О.Мельникова, Л.Мережко, Л.Колоусова, Т.Акіменко;
• ДНЗ № 7 – Н.Дзюбенко, С.Тимошенко, С.Родич, О.Корж, О.Члевик, О.Жмур;
• ДНЗ № 8 «Світлячок» - Ю.Белугіна, В.Кучаєва, музичний керівник Г.Паніна, Н.Довженко, В.Турчина.
   Всі педагоги дошкільних закладів прикладають максимальні зусилля, щоб 
дошкільні заклади були затишні, гарні і діти й батьки з задоволенням йшли в свій другий дім.

   Міський голова визначив ряд першочергових завдань щодо створення в місті електронної системи реєстрації дітей з 01.01.2014 року. 
В рамках наради були заслухані всі керівники ДНЗ по питанню діяльності дитячих дошкільних закладів, розкриті перспективи розвитку дошкільної освіти в місті. Мережа дошкільних закладів буде розширена до 01.01.2015 року шляхом реконструкції ДНЗ № 7 «Козачок», до якого буде приєднано 2-й корпус, де знаходились секції велошколи та греко-римської боротьби дитячо-юнацької спортивної школи. На даний час вже зроблено проектно-кошторисну документацію на ці роботи.
В ході апаратної наради порушено питання про перспективи укладення угод дошкільних навчальних закладів та підприємств, установ, організацій міста про соціальне партнерство.
     

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 863 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты