Вівторок, 07.05.2024, 06:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 20 » Перспективи використання альтернативних видів палива та запровадження енергозберігаючих технологій у житлово-комунальному господарстві
14:42
Перспективи використання альтернативних видів палива та запровадження енергозберігаючих технологій у житлово-комунальному господарстві
 
12         Ситуація, яка виникла у вітчизняній економіці, у зв’язку із непомірною ціною на "блакитне паливо", яке Україна закуповує у Росії, примушує Уряд переглянути шляхи та джерела забезпечення вітчизняної економіки альтернативними російському газу енергоресурсами.
Перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження на сьогодні є стратегічним питанням. Саме на цьому наголошував Президент України Віктор Янукович під час останнього засідання Уряду, присвяченого вирішенню "газового питання".
Наша область має достатньо ресурсів для того, щоб поступово перейти від споживання імпортного газу на значно дешевші вітчизняні енергоносії. Ми у достатньому обсязі забезпечені електроенергією, в області зосереджено найбільші поклади бурого вугілля, якого за оцінками науковців має вистачити на 300 років. Як аграрний регіон, ми маємо достатню кількість сировини, необхідної для виробництва паливних пілетів з відходів сільгоспвиробництва та деревообробки.
На сьогоднішній день є необхідність продовжити роботу у напрямку модернізації газових котелень, які опалюють міста обласного значення. У зв’язку з тим, що повністю відмовитися від використання "блакитного палива" у великих містах неможливо, постає питання про їх модернізацію.
На сьогоднішній день в нашому місті проведено реконструкції теплопостачання ЗОШ №3 та ЗОШ№6, введено в експлуатацію міні-котельні Палацу Культури та ДЮСШ, на черзі – ЗОШ №2 та центральна районна лікарня. Проектуються теплотраси до ДНЗ№7, ДНЗ№8, СЮТ, бібліотеки та музичної школи по вул. Калініна. В добудові ЗОШ №5, що в центрі міста, запроектовано сучасну енергозберігаючу котельню, яка працюватиме на відходах деревини. Місто переходить на автономне опалення, що дасть можливість скоротити використання природного газу.
Неважливо, коли на Землі закінчиться нафта, - через п'ятдесят, сто чи двісті років. Ясно, що джерело енергії вичерпаємо в принципі і, отже, йому рано чи пізно доведеться шукати альтернативу. У 60-х роках через доступність дешевого рідкого і газоподібного палива частка альтернативних видів палива в паливному балансі країни постійно знижувалася і становила менше 2%, відповідно, різко скоротився обсяг дослідних та проектних робіт. Змінилося в останні роки економічні умови разом з ними зросли ціни на традиційні види палива. Потрібне максимальне заміщення привізного палива місцевими паливно-сировинними ресурсами. В даний час рішення проблеми енергетичного використання місцевих паливних ресурсів стало однією і з невідкладних завдань соціально-економічного розвитку України.
Президент України наголошує на необхідності значного скорочення споживання природного газу та переходу на власні альтернативні джерела енергії.
В даний час можна виділити багато причин до переходу на альтернативні джерела енергії: це збільшення забруднення навколишнього середовища, порушення теплового балансу атмосфери, що призводить до глобальної зміни клімату, це і дефіцит енергії та обмеженість паливних ресурсів з приводу наростання гостротою показують неминучість пошуку нових джерел енергії.
Ефективне використання енергії – дорога в майбутнє.

Управління містобудування, архітектури
та житлово-комунального
господарства Знам’янської міської ради


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 789 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты