Четвер, 25.04.2024, 09:38
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 2 » Під пильною увагою міської влади знаходиться питання реформування галузі охорони здоров’я
15:44
Під пильною увагою міської влади знаходиться питання реформування галузі охорони здоров’я

12

Саме цьому було присвячено нараду під головуванням першого заступника міського голови Загородньої В.Г. та постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на чолі із головою комісії Мацко В.В. 

На порядок денний було винесено два питання:
1.    Про обласну нараду з питань реформування медицини.

2.    Про хід медичної реформи в місті.

Загородня В.Г. проінформувала присутніх про її участь разом із в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Поповим П.М. у нараді, яку проводив, 27 лютого, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко з питання утворення на території Кіровоградщини госпітальних округів. У нараді взяв участь народний депутат України Костянтин Яриніч, керівники територій та головні лікарі закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги. 

В Україні тривають реформи і галузь охорони здоров'я не може залишатися у тому форматі, у якому вона була створена багато десятиліть тому. Маємо знайти відповіді на питання, якою має бути сучасна охорона здоров'я.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про формування на території держави госпітальних округів. Сергій Кузьменко зауважив, що надзвичайно важливо враховувати думки і фахівців галузі охорони здоров'я області, і очільників районів, і керівників органів місцевого самоврядування.
У результаті цієї реформи ми повинні забезпечити головне: жоден медичний заклад в області не повинен бути закритий, кожен лікар в області має максимально реалізувати себе і мати максимально якісні умови для надання медичних послуг. Це принципові умови, – наголосив очільник області.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що під час проведення реформи з утворення госпітальних округів потрібно враховувати і географічну специфіку Кіровоградщини – значну протяжність із заходу на схід майже у 340 кілометрів, що тісно пов’язане з часом надання пацієнту невідкладної медичної допомоги. Зважаючи на це, на Кіровоградщині необхідно створити кілька потужних медичних закладів з надання пацієнтам інтенсивної допомоги, зокрема, у західних районах, які значно віддалені від обласного центру.

Сергій Кузьменко також наголосив, що за умови невідкладного впровадження реформи, є добра нагода отримати додаткове фінансування для галузі охорони здоров'я області з Державного бюджету. Ці кошти можна використати на створення сучасних умов у медичних закладах та придбання необхідного обладнання.
 
м.Знам’янка відноситься до центрального округу.  Сьогодні мова не йде про закриття лікарень, а визначається їх профільність на одній території (як приклад, в одній із лікарень буде розвиватися хірургія, в іншій кардіологія, терапія…)  

Про хід медичної реформи в місті проінформував голова  постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацко , який зазначив,  що  медицина була, є буде затратною галуззю, в неї весь час потрібно вкладати кошти. Сьогодні в Україні 70% пацієнтів отримують допомогу в медичних закладах другого і третього рівнів,  тільки 30% на первинному рівні. Реформа повинна змінити співвідношення:  70% пацієнтів повинні отримувати допомогу у сімейного лікаря  і тільки 30% - направлятись до спеціалістів вузького профілю.  Для цього мало буде вибрати сімейного лікаря ( 2500 пацієнтів - норма для обслуговування лікарем, 700-800 дітей норма на кожного педіатра). Повинні бути створені асоціації сімейних лікарів із діагностичними центрами і біохімічними лабораторіями. Крім цього потрібно забезпечити лікарів комп’ютерною технікою, доступом до інтернету щоб вони могли працювати в єдиній базі пацієнтів і отримувати фінансування на кожного пацієнта.  

Орієнтиром для нас є  м. Кропивницький,  який стане одним із перших міст України, де запрацює нова система первинної медицини. Повністю за допомогою страхових внесків буде фінансуватись первинка, екстрена і паліативна допомоги. А медичні заклади другого  рівня ( міська лікарня і ЦРЛ) будуть отримувати плату за кожного пролікованого пацієнта.

Міське населення обслуговується Знам’янським районним центром первинної медико-санітарної допомоги ( гол. лікар Гречина Н.І.) З державної субвенції за рішенням міської ради більше 30% коштів  передається даному закладу для обслуговування міського населення ( у 2017 році на ці цілі виділено 7,6 млн.грн.). Відповідний заклад знаходиться за адресою: м.Знам’янка вул. Гагаріна , 27 (приміщення ЦРЛ).

На черговій сесії міської ради у березні цього року буде розглянуто Проект концепції розвитку «КЗ Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка».

Затвердження цієї концепції та її виконання є необхідним заходом  у реалізації галузевої Програми розвитку охорони здоров’я у м.Знам’янка  на 2015-2020 роки. Досягнення поставленої мети: збереження міської лікарні, як повноцінного лікарняного закладу, передбачає реалізацію комплексу заходів з кадрового, організаційного та матеріально-технічного забезпечення.  

У обговорені питань наради взяли участь в.о.головного лікаря Попов П.М.,заступник голови комісії охорони здоров’я та соціального захисту населення Зіньковська І.В., заступник міського голови – начальник фінансового управління Лихота Г.В., заступник начальника управління Лепетко О. М., головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Сугарей А.О. 
 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 768 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты