Субота, 27.04.2024, 01:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Підлітковий період -один із найвачих періодів розвитку особостості
14:37
Підлітковий період -один із найвачих періодів розвитку особостості
 
12          Підлітковий період − один із найважчих періодів розвитку особистості, який характеризується потребою у звільненні з-під контролю і опіки дорослих, протестом проти встановлених правил і порядків, спрямованістю до незалежності, самостійності і утвердженні себе як особистості. В цьому віці у 7 разів збільшується кількість негативних вчинків, і у 40 разів зростає кількість невмотивованих вчинків.
Найкриміногеннішим віковим періодом є 16-17 років − у цьому віці підлітками вчиняється до 62 % злочинів від загальної кількості. Разом з цим, немає певних обмежень чи виключень в залежності від соціального статусу неповнолітніх злочинців − ними стають як безпритульні (без батьківської опіки та постійного місця проживання), вихідці із неблагополучних сімей, так і вихідці із цілком педагогічно та матеріально благополучних сімей.
Повсякчас неповнолітні слабо усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя, щоб уміло і правильно користуватись своїми правами й добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Звичайно, у дитячому віці неможливо знати детально усі закони. Але основне, що стосується дітей, вони повинні знати. Тобто те, що є протиправним вчинком чи злочином, яка і з якого віку законодавством встановлюється відповідальність за їх скоєння та в яких випадках відповідальність за дії дітей несуть їх батьки
З метою подолання та упередження правопорушень упродовж 2011 року у рамках Міської програми по реалізації в місті „Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року. службою у справах дітей проводиться профілактична робота: рейди-перевірки розважальних закладів щодо дотримання правопорядку та етичних норм стосовно дітей, відвідування неблагополучних сімей, роз’яснювальна робота з дітьми, обстежуються умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (на даний час під опікою та піклуванням перебуває 80 дітей) та інше. Одним з аспектів цієї роботи є проведення профілактичних акцій в навчальних закладах. Ці заходи направлені, у першу чергу, на профілактику правопорушень серед дітей, їх ризикованої поведінки, профілактики шкідливих звичок серед дітей та молоді. Для дітей та їх батьків проведено тренінги, семінар "Про співпрацю міських служб, установ по забезпеченню організаційних заходів щодо попередження злочинності серед неповнолітніх”.
Працівниками служби у справах дітей разом з центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, педагогами, медиками, психологами організоване комплексне обстеження сімей дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Налагоджена система взаємного інформування між відділами та службами виконавчого комітету про скоєні злочини, про факти насильства в сім`ї, про неблагополуччя в сім`ї тощо.
Як повідомила начальник служби у справах дітей Л.Карпук: "Аналізуючи стан роботи з подолання дитячої безпритульності та бездоглядності серед неповнолітніх в місті необхідно зазначити, що на теперішній час на обліку служби у справах дітей перебуває 19 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах. Проведено 90 рейдів, із них 38 рейдів із виявлення фактів бездоглядності, жебракування, бродяжництва. Обстежено 147 сімей, виявлено 26 дітей, які потребували втручання соціальних служб; із них 7 передано під опіку, 5 – влаштовано до комунального закладу "Кіровоградський обласний будинок дитини”, 9 – до комунальної установи „Притулок для дітей „Надія” Кіровоградської обласної державної адміністрації, 4 – влаштовано в сім’ї згідно заяв на тимчасове влаштування з подальшим оформленням опіки, 1 – до дитячого відділення ЦРЛ. Службою підготовлено і подано до міськрайсуду 7 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав. Службою підготовлено 2 проекти рішення виконавчого комітету про влаштування дитини до комунального закладу "Кіровоградський обласний будинок дитини” та 4 – про відібрання дитини з сім’ї матері.
Перевірено роботу 3 комп’ютерних залів та 6 залів відеорозваг щодо дотримання ними законодавства. На момент перевірки неповнолітні в залах відсутні. За порушення вимог чинного законодавства складено адмінпротоколи.
Спільно з підрозділами кримінальної міліції у справах дітей Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області та ЛВ ст. Знам’янка ЛУ на Одеській залізниці УМВС України на транспорті проведено перевірки місць масового відпочинку молоді на предмет дотримання чинного законодавства щодо заборони продажу особам віком до 18 років алкогольних та тютюнових виробів. Обстежено 18 об’єктів. Порушень не виявлено. Приватних підприємців попереджено про недопустимість порушення законодавства.
Проведено 3 нічних рейди до місць масового зібрання молоді, під час яких перевірялась робота кафе, дискотек, ігрових і комп’ютерних залів, виявлення фактів безпритульності, жебракування, бродяжництва. Виявлено: один факт порушення чинного законодавство щодо продажу сприртних напоїв неповнолітнім; 4 неповнолітніх вживали спиртні напої. За даними порушеннями кримінальною міліцією у справах дітей Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області складено адмінпротоколи".


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 820 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты