Вівторок, 07.05.2024, 21:42
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Лютий » 26 » Підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я
17:21
Підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я
 
12         В житті бувають складні ситуації. В питаннях народження та виховання дітей – тим більше. Сьогодні суспільство захоплюється різноманітними методиками підготовки до пологів, деякі жінки свідомо йдуть на те, що народжувати поза закладом охорони здоров’я, у деяких трапляється казус випадково. В нашому випадку мова йде не про доцільність таких пологів, а про державний захист материнства і дитинства. Адже перед державою постає питання не тільки реєстраційних дій, а й підтвердження того, що саме ця жінка стала матір’ю і саме цієї дитини. Такі зловживання , як торгівля дітьми, на жаль , стають непоодинокими, а тому не менш небезпечними.
Саме з метою упередження зловживань та упорядкування норм чинного законодавства Кабінетом Міністрів України 09.01.2013 року ухвалено Порядок підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я, який найближчим часом має запрацювати на повну потужність (після узгодження МОЗ відповідних підзаконних актів).
Даний Порядок визначає процедуру підтвердження медичною консультаційною комісією факту народження жінкою дитини поза закладом охорони здоров’я у разі, коли таким закладом не проводився огляд жінки та дитини. Комісія розглядає питання щодо підтвердження факту народження дитини за письмовою заявою жінки, яка народила дитину, або її чоловіка, родичів, інших осіб, представника служби у справах дітей . Заява у довільній формі має подаватися комісії не пізніше одного тижня з імовірного дня народження дитини поза закладом охорони здоров’я разом з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу; обмінною картою пологового будинку, пологового відділення лікарні; в разі наявності - результатами аналізів, ультразвукового дослідження, проведених під час вагітності жінки, яка народила дитину поза закладом охорони здоров’я; копією картки виклику медичної швидкої допомоги за формою, затвердженою МОЗ; довідкою про генетичну спорідненість між жінкою, яка народила дитину поза закладом охорони здоров’я, та дитиною; медичними довідками лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу про огляд дитини, яка народилася поза закладом охорони здоров’я, про огляд жінки для підтвердження факту народження дитини та іншими документами, які підтверджують надання медичної допомоги жінці у зв’язку з пологами.
У разі відсутності вищевказаних медичних довідок, комісія приймає рішення про обов’язковий огляд жінки та дитини і направляє їх для проведення такого огляду. Рішення про підтвердження факту народження дитини приймається у разі, коли імовірна дата пологів жінки збігається з вірогідним віком дитини, або наявності довідки про генетичну спорідненість між жінкою, яка народила дитину поза закладом охорони здоров’я, та дитиною.
За результатами аналізу документів, комісія не пізніше десяти календарних днів з моменту їх отримання має прийняти рішення про підтвердження або відмову у підтвердженні факту народження дитини та складає відповідний висновок. Один примірник видається заявникові (у разі підтвердження факту народження дитини) для пред’явлення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану або негайно надсилається відповідному Головному управлінню, управлінню МВС в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (у разі відмови у підтвердженні факту народження дитини), а другий - залишається у комісії.
Після підтвердження факту народження дитини заклад охорони здоров’я, під наглядом якого перебуває дитина, видає на підставі висновку комісії заявникові медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу за формою , затвердженою МОЗ, яка є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини в органах державної реєстрації актів цивільного стану.
В разі відсутності документів-підстав для державної реєстрації народження, державна реєстрація проводиться на підставі рішення суду про встановлення факту народження даною жінкою.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 813 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты