Четвер, 02.05.2024, 19:41
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 26 » Підведені підсумки нинішнього року
23:01
Підведені підсумки нинішнього року
 
12 Міський голова Ігор Борисович Крижановський взяв участь в он-лайн нараді , яку проводив голова Кіровоградськлї облдержадміністрації С.Ларін.Відкриваючи останню у нинішньому році апаратну нараду, голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін нагадав учасникам наради, що на початку минулого тижня в області із Днем Святого Миколая вітали вихованців інтернатів та дитячих будинків.
– Хочу вкотре наголосити, що діти-сироти і діти-інваліди потребують нашої постійної уваги, а не лише на свята. Прошу про це не забувати. Тому, необхідно активізувати шефську роботу, ще раз підняти список, за яким було розподілено і закріплено шефів за інтернатами області, щоб жодна дитина напередодні свят не залишилася без уваги чи подарунків! Саме з таким дорученням звернувся голова облдержадміністрації до начальника управління освіти та науки ОДА Ельзі Лещенко.
Керівник області повідомив, що на новорічні свята діти з усієї області матимуть можливість побачити в обласній філармонії унікальний мюзикл, який був створений для них кіровоградськими авторами. У зв’язку з цим, Сергій Ларін доручив проконтролювати, щоб квитки на це святкове дійство, як це відбувається щороку, обов’язково отримали всі діти із інтернатних закладів та дитячих будинків області.
Сергій Ларін також повідомив, що наприкінці року в обласному центрі сталася справді неординарна подія - під час відкриття у Кіровограді на минулих вихідних головної ялинки міста, було встановлено третій за рік рекорд. На площі Кірова в обласному центрі одночасно танцювали 120 пар Дідів Морозів та Снігуроньок.
Сергій Миколайович зазначив, що після тріумф-шоу з нагоди перемоги у проекті «Майдан’s» та гігантського торту на День міста, – це вже третій для області рекорд, і наш регіон тричі за рік внесено у Книгу рекордів України.
Виступаючи як доповідач по основному питанню порядку денного – про стан реалізації завдань, що визначені обласною програмою «Центральний регіон-2015» у галузі освіти, Ельза Лещенко повідомила, що протягом 2011-го року було вжито заходи, спрямовані на забезпечення охоплення дітей дошкільною освітою. Зокрема, в області було відновлено функціонування семи дошкільних навчальних закладів та збільшено кількість груп на базі діючих дошкільних закладів на 11 одиниць.
Також у нинішньому році створено 23 навчально-виховні комплекси «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад». Таким чином, кількість НВК в області станом на 1 грудня 2011 року становить 52 одиниці (на 1 грудня минулого року – 29 НВК).
Вихованням у дошкільних навчальних закладах охоплено 58 % дітей дошкільного віку, у тому числі у сільській місцевості – 36%, з них 8,5 тис. дітей 5-річного віку, що становить 100% від загальної кількості дітей відповідного віку. Усіма формами дошкільної освіти охоплено 76,5% дітей відповідної категорії, у тому числі у сільській місцевості – 56,9%.
Для надання якісних та доступних освітніх послуг в області розроблено та затверджено рішенням обласної ради програму «Освітній округ 2011-2015», у рамках якої на сьогодні вже функціонують 48 освітніх округів із запланованих 77.
Також у поточному році було розроблено і затверджено обласну цільову програму «Шкільна парта», якою вперше, задля забезпечення сприятливих умов для навчання учнів, передбачено заходи щодо оновлення шкільних меблів. Протягом п’яти років заплановано придбати 11520 комплектів шкільних меблів (парта, стілець). На реалізацію програми в обласному бюджеті на 2011 рік було передбачено 300 тис. грн., у бюджетах міст і районів – 928 тис. грн., – повідомила Ельза Лещенко.
За її словами, станом на 22 грудня було закуплено 1560 комплектів шкільних меблів та 52 стільці на суму 1078,965 тис. грн., а також відремонтовано 7121 комплект шкільних меблів та 328 стільців на суму 341,273 тис. грн.
Таким чином, як зазначила Ельза Лещенко, завдання обласної програми стосовно парт перевиконано.
Ельза Лещенко повідомила, що у рамках виконання програми «Центральний регіон-2015» у галузі освіти було проведено поточні ремонти 449-ти приміщень навчальних закладів, сорок однієї котельні, двадцяти дев’яти покрівель, одинадцяти систем опалення та чотирьох теплових мереж, а також двадцяти дев’яти водопровідно-каналізаційних мереж.
Як повідомила Ельза Лещенко, в області також зріс рівень комп’ютеризації загальноосвітніх закладів – з 75,6 % у минулому році до 89,6 % у нинішньому, а рівень забезпечення загальноосвітніх закладів підключенням до мережі Інтернет – з 44,3 % у 2010 році до 63,2 % у 2011 році.
Торкнулася Ельза Лещенко й стану виконання програми «Шкільний автобус». Всього у нинішньому році парк шкільних автобусів збільшився на 29 одиниць, що на 12 одиниць більше порівняно з 2010 роком. Загалом протягом 2010-2011 років було придбано 46 шкільних автобусів. Станом на 22 грудня 2011 року, підвезенням до загальноосвітніх навчальних закладів забезпечено 8066 дітей, що становить відповідно 97,9% від загальної кількості учнів, які проживають у сільській місцевості і потребують підвезення.
Підсумовуючи інформацію, озвучену начальником управління освіти і науки облдержадміністрації, голова облдержадміністрації Сергій Ларін наголосив на необхідності прискорити процес підключення загальноосвітніх навчальних закладів до мережі Інтернет. – Ми не повинні чекати вирішення цього питання до 2015 року, адже маємо усі можливості та ресурси для того, щоб підключити 163 школи області, які ще не мають доступу до Інтернету до всесвітньої мережі протягом 2012 року. – У цій ситуації мене турбує зовсім інше. Виходячи з досвіду моїх робочих поїздок по районах, я пересвідчився, що навіть маючи у навчальних закладах сучасну комп’ютерну техніку, як вчителі, так і учні не завжди володіють основами інформаційно-комп’ютерних технологій, не вміють грамотно користуватися Інтернетом. Статистичні дані також свідчать, що 90% учнів та лише 60% вчителів в області володіють інформаційно-комп’ютерними технологіями. Тому хочу запропонувати більш детально вивчити питання стосовно залучення студентів наших вишів, зокрема, під час їх шкільної практики, до комп’ютерної підготовки ними вчителів та учнів у сільській місцевості, – наголосив Сергій Ларін, звертаючись до начальника управління освіти і науки ОДА.
Під час сьогоднішньої апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Ларін нагадав, що представникам влади необхідно більш активно спілкуватися із людьми, роз’яснюючи їм сутність та завдання реформ, які здійснюються в країні, проводити наполегливу роз’яснювальну роботу про те, як реалізуються в області положення програми «Центральний регіон-2015».
– Для тих чиновників, які все ще сподіваються, що реформи їх не торкнуться, хочу наголосити – перезавантажуйте своє особисте відношення до людей. Попереджаю, для тих посадовців, які не матимуть бажання повернутися обличчям до людей, з наступного року вже не буде жодних поблажок, – наголосив Сергій Ларін.
Коментуючи численні звернення, які надійшли на «Гарячу лінію» у період з 19 по 24 грудня, голова обласної державної адміністрації відзначив, що вперше за нинішній рік відсоток вирішених питань, що стосуються проблем у житлово-комунальному господарстві області, досяг 42%.
– Впевнений, що такий результат було досягнуто завдяки постійній увазі до вирішення цих питань з боку обласної влади. Основними питаннями тижня були скарги на невідремонтовані покрівлі, на затримку виплат по компенсаціях за тверде паливо, звернення з приводу аварійного відключення електроенергії, що траплялися у результаті ожеледиці та снігопадів, вимкнення ліфтів у багатоповерхових будинках.
Не припустимою, на думку керівника області, є ситуація, що сталася у Новоархангельську. Як повідомила на «Гарячу лінію» місцева жителька, вранці 19-го грудня вона викликала швидку допомогу, але диспетчер повідомила, що допомогу буде надано лише після того, як заявниця сплатить кошти в розмірі 30 грн., бо вже майже тиждень на станції швидкої допомоги відсутній бензин. Допомога заявниці була надана, але ж питання залишились. Тому голова облдержадміністрації дав доручення з’ясувати, чи не є ця ситуація типовою для інших районів.
Губернатор також звернув увагу присутніх, і чиновників, і журналістів, на тому, що в області виникла непроста ситуація із вакцинацією. На підтвердження, Сергій Ларін процитував звернення жительок Олександрії та Добровеличківки, які повідомили, що дітям не проводиться щеплення від гепатиту.
Ще одне проблемне питання, яке взяв на особистий контроль керівник області – борги по зарплатах на КП «Трест зеленого господарства». Люди скаржаться, що не отримують зарплати там понад три місяці, а керівництво господарства подає дані у статуправління, що боргів немає. Сергій Ларін доручив міському голові Кіровограда Олександру Саінсусу невідкладно розібратися із цією ситуацією. – Відповідальні особи, які намагатимуться сховати голову у пісок, можуть залишитися без посад, – підкреслив Сергій Ларін.
Наостанок голова облдержадміністрації нагадав учасникам наради про конфліктні ситуації, які виникають в області між жителями місцевих громад та орендарями ставків. Вкотре звертаються на «Гарячу лінію» жителі села Новопетрівка у Маловисківському районі, де орендар місцевого става не лише не допускає людей ловити рибу, а й вдається до фізичного насильства – ламає селянам вудки, б’є людей.
– Подібні випадки, коли брутально порушуються права громадян, не залишаться поза увагою обласної влади. Я обіцяю, що ми розберемося і з орендою усіх ставків в області. З усіма цими заборонами, незаконними спусками води, огорожами та іншими проблемами, – підкреслив голова обласної державної адміністрації.

Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 727 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты