Понеділок, 13.05.2024, 13:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 27 » Підведені підсумки основних завдань у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
17:12
Підведені підсумки основних завдань у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
 
12         27 лютого 2012 року у залі засідань Знам'янської районної державної адміністрації відбулася спільна нарада з підведення підсумків діяльності Знам'янської районної та міської ланок обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території у 2011 році. На нараді були присутні міський голова, начальник ЦЗ міста І.Крижановський, голова Знам'янської райдержадміністрації, начальник ЦЗ району В.Горб, голова районної ради Т.Михайлова, начальник Знам'янського РВ УМНС України в області А.Бондаренко, начальник відділу оперативного реагування на надзвичайні ситуації територіального управління МНС України в Кіровоградській області М.Крутінь.  
12          Нарада проводилася з метою здійснення аналізу тих надзвичайних подій, які сталися у 2011 році, встановлення факторів, які призвели до їх виникнення, та підрозділів цивільного захисту з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у 2012 році. Під час наради були розглянуті питання про основні завдання у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Завідуючий сектором з питань надзвичайних ситуацій С.Балан доповів, що робота міської ланки обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту здійснювалася згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації «Про основні завдання цивільного захисту області на 2011 рік» та відповідного рішення міськвиконкому, яким був затверджений План основних заходів цивільного захисту міста на 2011 рік.
Протягом року органами управління та силами цивільного захисту м.Знам`янки взята участь у 3 командно-штабних тренуваннях та 1 командно-штабному навчанні.   
12          До участі залучалися міська комісія з питань ТЕБ та НС, евакооргани міста, органи управління, сили і засоби спеціалізованих служб ЦО міста. Органи управління і сили Міської ланки залучалися до відпрацювання питань в ході проведення 2 командно-штабних навчань територіальної оборони.
Проведені 3 тренування рухомого пункту управління начальника цивільного захисту міста.
У минулому році управлінням держтехногенбезпеки у Кіровоградській області була здійснена цільова перевірка міста Знам’янки щодо реалізації заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, цивільної оборони, стану й організації роботи з питань пожежної безпеки, готовності органів управління та сил реагування до дій при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій. За результатами перевірки місто отримало оцінку «обмежено відповідає вимогам».
Протягом року постійно здійснювалися заходи щодо вдосконалення і оновлення системи управління цивільним захистом у місті. Так підготовлені та прийняті 10 рішень виконавчого комітету та 4 розпорядження міського голови з даного питання.
Відбулися 5 планових засідань міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянуто 28 питань .
Відпрацьовано міський план прийняття евакуйованого населення смт.Знам’янка Друга та документи евакоорганів міста. Уточнений порядок дій органів управління ЦЗ міста в положеннях Плану ЦЗ міста. Проведено 4 засідання міської евакокомісії.
На виконання постанови КМУ в місті протягом року проводилася технічна інвентаризація захисних споруд. В повному обсязі про інвентаризовано 17 ЗС ЦО. Однак загальний результат цієї роботи знаходиться на дуже низькому рівні. Взагалі технічна інвентаризація не проводиться по ВАТ "Завод”Пуансон”, ВАТ "Завод Акустика”, ПТУ-12, ТОВ АСТІ "Знам’янський елеватор”.
Протягом року здійснені заходи з організації навчання керівних кадрів ЦО та окремих категорій відповідальних осіб об`єктів міста на курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області.   
12          Протягом року навчання пройшли 88 осіб.
Відпрацьовані розділи Паспорту ризику виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, сформований перелік потенційно-небезпечних об’єктів міста та забезпечене їх затвердження на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС. Відповідно до затвердженого переліку, на території міста знаходяться 17 потенційно-небезпечних об’єктів.
Протягом року на території міста не виникло надзвичайних ситуацій. Будь-які заходи щодо залучення сил і засобів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації не здійснювалися.
Серед питань, які на сьогоднішній день залишаються проблемними в сфері цивільного захисту і потребують вирішення, слід зазначити:
створення міського матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків
забезпечення належного утримання джерел протипожежного водопостачання;
забезпечення населення і особового складу спеціалізованих служб ЦО засобами індивідуального захисту від небезпечних хімічних речовин;
завершення проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦО;
фінансування заходів, передбачених міською комплексною програмою запобігання та реагування на НС техногенного та природного характеру на території м.Знам`янки на 2006-2010 роки і на період до 2015 року.
 
12          По закінченню урочистої частини відбулося нагородження кращих керівників служб цивільного захисту міста та району, начальників цивільного захисту сільських рад та спеціалістів районного відділу УМНС України в Кіровоградській області відзнаками Знам'янської міської ради, райдержадміністрації та районної ради.
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 761 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты