П`ятниця, 26.04.2024, 07:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 3 » Підведення підсумків міського традиційного Тижня дружби "Повір у себе"
18:30
Підведення підсумків міського традиційного Тижня дружби "Повір у себе"
 
12         З 28 листопада по 3 грудня 2011 року у Знам’янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів проходив традиційний XVII міський Тиждень Дружби «Повір у себе», організаторами якого - є Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Протягом тижня для вихованців даного закладу було організовано та проведено ряд заходів, а саме: фотовиставку «Чудова країна дитинства», спортивні змагання «Веселі старти» за участю танцювального колективу міського Палацу культури «Веселка», концертні програми вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості міста та району, музичної школи ім.М.Лисенка, представниками бібліотеки № 3 виховні бесіди «Чумацькими шляхами», Центром соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді –заняття «СНІД – хвороба тисячоліття», працівниками центральної універсальної бібліотеки «Онлайн-мандрівка «Онляндія – безпечна ВЕБ-країна», виставка дитячих поробок та святкова дискотека. У всіх заходах активну участь приймали учні загальноосвітніх навчальних закладів № 2, 3, 6 та приватні підприємці міста Т.Хороленко, А.Головко, Л.Басова, В.Назаренко. 
   
12           Але, як не сумно, а свято наближалось до свого завершення.
2 листопада 2011 року на подвір’ї Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів було людно – всі чекали приїзду гостей. На подвір’ї школи чистенько, прибрано, не видно жодного листочка. Уже в перші хвилини перебування в цьому закладі було зрозуміло, що потрапили до дуже затишного місця. На території школи чимало дерев, які утворюють м’які зелені сутінки навесні та біле мереживо гілок узимку, зручні лавочки, красиві квіткові клумби, дитячий майданчик. Незважаючи на близькість проїжджої частини, сюди майже не долинає шум машин, і повітря тут чисте, лісове.
Цього дня до Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів завітали міський голова Ігор Борисович Крижановський та депутат обласної ради Сергій Вікторович Кліпацький, бо саме в цей день відбувався заключний етап Тижня Дружби .    
12           На початку всіх присутніх привітала директор школи-інтернату Надія Петрівна Заруцька. Актовий зал школи -інтернату був переповнений. Дітей привітати міський голова І.Крижановський та депутат обласної ради С.Кліпацький, які подарували вихованцям побутову техніку, побажали здоров’я та пообіцяли, що міська влада і надалі буде робити все для того, щоб вони мали змогу розвиватись, отримувати належне медичне обслуговування, здобувати не лише навички самообслуговування, а й ази грамоти, робітничі професії. Також звернули увагу на те, що у даному закладі працюють досвідчені педагоги, дефектологи, лікарі, медичний персонал. Усі вони дарують тепло та турботу своїм вихованцям. Але і гості свята не залишилися без подарунків, які приготували їм вихованці даного закладу  та отримали Подяку за чуйність, повагу і любов до дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, міський голова Ігор Борисович Крижановський та депутат обласної ради Сергій Вікторович Кліпацький.
   
12           У святі взяли участь представники (шефи) Кіровоградської митниці. Батьки, гості, педагогічний колектив, — всі із задоволенням вітали діток, які дуже старалися, щоб концерт всім сподобався.
Відчувалося, що педагогічний колектив школи-інтернату дуже вболіває за своїх вихованців. Вся робота педагогічного колективу направлена на те, щоб діти повірили в себе і досягали якомога більших перемог не тільки в навчанні, а й у житті.
   
12           Надія Петрівна повідомила, що Знам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів існує з 1964 року, на сьогоднішній день школа є закладом для дітей з вадами фізичного та розумового розвитку. Будівля школи має три поверхи на яких розташовані навчальні класи та кабінети, майстерні, спортивна та актова зали, бібліотека, їдальня, спальні та медичний корпуси. Заклад має індивідуальне опалення та централізоване електро - і водопостачання.
У школі працює 24 класи . Навчається 177 учнів віком від 6 до 20 років, 35 – дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, але заклад має можливість прийняти більше учнів.
В школі створена та працює шкільна психолого- медико-педагогічна консультація та дефектологічна служба, яка складається з вчителів –дефектологів, вчителів – логопедів та олігофренопедагогів. Членами шкільної психолого- медико-педагогічної комісії проводяться індивідуально – корекційні заняття з дітьми –логопедами та надаються консультації батькам.
 
12           Ведеться робота з батьками та педагогічним колективом школи по питанням медико-соціальної реабілітації, створення пристосувань для хворих дітей, використання нових технічних засобів, застосування нових методик для методичної реабілітації. Проводиться роз’яснювальна робота серед батьків та родичів хворих. Підтримується тісна співпраця з психологічною службою міста та області, з міськими соціальними службами та дитячою кімнатою міліції. Постійно проводиться робота з педагогічним колективом та батьками з приводу неадекватної поведінки учнів та виявлення причин неуспішності навчання
   
12           В школі організоване повноцінне раціональне харчування згідно вікових норм, медичне обслуговування та створені всі умови для навчання та проживання.
Для проживання вихованців створені умови наближені до домашніх: 5-ти разове харчування в світлій, просторій, добре оснащеній їдальні, лікування згідно медичних карток, затишні спальні кімнати (24 спальні) без відриву від лікування.
Спальний корпус дівчаток відокремлений від спального корпусу хлопчиків. Створені умови для особистої гігієни вихованців (2 душові кімнати, кімната гігієни, умивальні кімнати, туалети). 
12            Спальні корпуси містять ігрові кімнати оснащені телевізорами, м’якими меблями, килимовим покриттям .
Вихованці повністю забезпечуються канцелярським приладдям – зошитами, ручками, олівцями, красками всім необхідним для навчання.
В позаурочний час вихованці мають можливість відвідувати гуртки, які працюють на базі школи: «Вокальний», «Театральний», «Хореографічний», «Декоративно-прикладного мистецтва», «Спортивний гурток», «Основи комп’ютерної графіки», а також «Юний фотограф», «Іграшка- сувенір», «Орігамі», які підпорядковані станції юних техніків м. Знам’янка.
В нашій школі учні мають можливість отримати повну середню освіту на базі 12 класів, та неповну середню освіту на базі 9 класів.
Вихованці закладу щороку в літку відвідують літні табори. Кожного року працює в закладі шкільний табір відпочинку. Діти які мають статус сиріт, або позбавлених батьківського піклування отримують оздоровлення в таборах відпочинку України.
   
12           В закладі працює система з охорони праці, оснащено автоматичною пожежною сигналізацією. Школа повністю обслуговується технічним персоналом, пральня оснащена сучасним технічним обладнанням. Пришкільна територія закладу добре озеленена, має великі квітники та фруктові садки. В межах оптимізації закладу плануємо створення предметних методкабінетів на базі предметних кафедр, створення об’єднаних виховних груп після 18.00.
Школа-інтернат має дуже вигідне місцезнаходження в місті Знам’янка, розташована недалеко від залізничного та автовокзалів, що дозволяє учням та їх батькам своєчасно і зручно добиратися до навчального закладу.
Школа має добру навчальну базу. Створені умови для повноцінного навчання вихованців та учнів школи. Є в наявності навчальні кабінети з української мови та літератури, географії, фізики й біології, математики, інформатики, етики, трудового навчання , функціонують 2 комп’ютерні класи. Кабінети та класи оснащені телевізорами, DVD, таблицями, іграми, дидактичними матеріалами, є діапроектор, мультимедійна дошка.
В школі є медичний корпус, кабінети лікувальної фізкультури, спортивна залу, актовий зал, який оснащений музичною апаратурою, кінопроектором та конференцзал. . Всі кабінети знаходяться в основній споруді школи.
Знам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – єдиний заклад в області, що має можливість надати медичну допомогу та медичну реабілітацію для дітей хворих на ДЦП та інші вади опорно-рухового апарату. В школі працюють працюють 10 медичних працівників: лікар-педіатр, 3 -інструктори ЛФК, 2- медичні сестри з масажу, 1- фізіотерапевтична м/с.
В школі діти отримують безкоштовне медичне обстеження, профщеплення, стоматологічні послуги.
2 рази на рік і за показанням вихованці закладу отримують комплексне реабілітаційне лікування, включаючи лікувальну фізкультуру, комплекс масажів (точений масаж, рефлекторно-сигментарний, масаж електропневматичний, стимулюючий масаж).
Проводяться фізіотерапевтичні процедури: тепло-лікування: турмалінієві процедури, парафіноозокеритова терапія, УВЧ, індуктотерапія, електрофорез, магніто терапія, уфотерапія, по показаннях у хворого та за призначенням лікаря – інгаляція, солюкс.
В кабінетах лікувальної фізкультури проводяться індивідуальні заняття згідно захворювань із застосуванням інвентаря, що покращує моторику, силу м’язів, корегує осанку, хороші показники у дітей, які займаються на параподіумах, застосовують різні тренажери.
Медикаментозна терапія за показаннями корекція, церебральні метаболіти, іммунокоректори, гепатопротектори, кардіопротектори та інше.
       Центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді висловлює щиру подяку Кіровоградській обласній митниці, підприємству «Укрпошта», депутату обласної ради Кліпацькому С.В., приватним підприємцям Назаренку В.Г., Басовій Л.С., Хороленко Т.І., Головко А.В. та мотоклубу «16 тон», які надали спонсорську підтримку учням спеціальної школи-інтернату для дітей з наслідками поліомієлітку та ДЦП під час проведення Тижня Дружби «Повір у себе», присвяченого Міжнародному дню інваліда.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1277 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты