14:49 Підведено підсумки міського конкурсу на краще меню шкільної їдальні | |
З метою запровадження нових страв, врахування смаків дітей, побажання батьків щодо шкільного меню, протягом лютого 2018 року серед школярів було проведено міський конкурс на краще меню шкільної їдальні. До участі у конкурсі долучилися учні усіх закладів загальної середньої освіти міста. Переможцями у І групі (від 6 до 10 років) стали: Кураєва Кіра, учениця 2-А класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей»; Ткачова Вероніка, учениця 4-Б класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей»; Кущева Анастасія, учениця 1-Г класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 3-гімназія»; Козіна Кіра, учениця 1-Б класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей». Переможцями у ІІ групі (від 11 до 17 років) стали: Гвоздик Олександра, учениця 9-А класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей»; Копинець Анна, учениця 7-Б класу НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 3-гімназія»; Шайнога Анна, учениця 11 класу ЗШ І-ІІІ ступенів № 4. Також проведено опитування серед батьківської та учнівської громадськості, з метою вивчення ставлення батьків та учнів до організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти. Участь в опитуванні брали 757 батьків, 991 учень 1 – 11 класів. За результатами опитування встановлено, що учні та батьки вихованців в цілому задоволені організацією харчування. Всі учні початкових класів та учні пільгових категорій закладів загальної середньої освіти харчуються за кошти місцевого бюджету. Їжа в їдальнях завжди свіжоприготовлена, має привабливий вигляд і гарні смакові якості. Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідає віку учнів, рівню енергетичних затрат та нормам харчування. Відділом освіти постійно здійснюється моніторинг організації харчування у закладах, здійснюється зв’язок з відповідальними за організацію харчування учнів. Директори шкіл, спільно із орендарями харчоблоків, ознайомились з підсумками анкетування батьків щодо організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти міста та роботами переможців конкурсу. Кращі роботи учнів надані орендарям харчоблоків для ознайомлення та визначення страв для урізноманітнення шкільного меню, які зовсім скоро учні зможуть спробувати у шкільних їдальнях. | |
|