Понеділок, 06.05.2024, 01:09
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Квітень » 22 » Пияцтво – одна з найбільш злободенних і, на жаль, актуальних тем сьогодення
11:03
Пияцтво – одна з найбільш злободенних і, на жаль, актуальних тем сьогодення
 
12         Пияцтво – одна з найбільш злободенних і, на жаль, актуальних тем сьогодення. Алкоголізм руйнує сім’ї, позбавляє роботи та соціального статусу. Але найбільше від пияцтва батьків страждають діти. Діти, народжені в родині алкоголіків, часто страждають від вроджених дефектів і захворювань. Такі діти найчастіше відстають за всіма параметрами від своїх однолітків, як у фізичному, так і в психічному розвитку. Діти від питущих батьків страждають нервовими і психічними розладами, для них характерна швидка стомлюваність і значне відставання в розумовому розвитку порівняно з іншими дітьми їхнього віку. Але найстрашніше – діти алкоголіків дуже часто самі стають питущими, так як тяга до спиртного може передаватися у спадок. Якщо дитина народилася здоровою і батьки почали вживати алкоголь вже безпосередньо після народження маляти, це теж може привести до необоротних наслідків у формуванні особистості дитини.
Питущі батьки, як правило, не в змозі повноцінно спостерігати за малюком, що може привести до виникнення побутових травм у дитини, а іноді і до смертельного результату.
Діти, що живуть в сім’ях, де п’є хоча б один батько, часто характеризуються замкнутістю, зайвої плаксивість, прихованою агресією і страждають від депресій, у таких дітей можуть розвиватися невротичні реакції.
12         На привеликий жаль у нашому місті є сім’ї, де батьки вживають алкоголь, а страждають діти. Службою у справах дітей виконавчого комітету Знам’янської міської ради за І кв. 2013 року рішенням виконкому шестеро дітей відібрано з сімей питущих батьків. П’ятеро неповнолітніх влаштовано до комунального закладу «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей з притулковими групами Кіровоградської обласної ради», одна новонароджена дитина до комунального закладу «Кіровоградський обласний Будинок дитини». На даний час в судовому порядку вирішується питання, щодо позбавлення батьків батьківських прав відносно своїх дітей, згідно ст. 164 « Сімейного кодексу України»
Позбавлення батьківських прав – це насамперед спосіб захисту прав та інтересів дитини, це водночас і санкція за протиправну винну поведінку матері або батька, яку можна вважати юридичною відповідальністю.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 882 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты