Середа, 03.07.2024, 08:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 107
Гостей: 107
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Квітень » 17 » Писанка мальована,з любов’ю подарована
08:21
Писанка мальована,з любов’ю подарована
     
12Великдень найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. З давніх-давен в цей день по всіх усюдах розносився церковний благовіст, при цьому вважалося, що чим гучніше дзвонити, тим багатший буде врожай. У цей день ми вітаємо одне одного словами: "Христос Воскрес!" і відповідаємо: "Воістину Воскрес!" Обмінюємося писанками та свяченими пасками.

Головним предметом великоднього обряду є крашене (крашанка) або розмальоване (писанка) яйце, що символізує зародження нового життя.

Працівники міської бібліотечної системи присвятили цій події інформаційно-практичні заходи.

Про Великоднє свято розповіла бібліотекар дитячого відділу центральної універсальної бібліотеки Сатир Н.А. учням 3 класу ЗОШ №1. Ознайомила дітей з різними видами писанок, а саме: мальованка, крапанка, дряпанка, шкрябанка, наклеянка, вишиванка та лінивка. Діти мали можливість виготовити писанку-аплікацію з кольорового паперу,а також проявити свою фантазію для розмалювання писанки.
      
12У міській бібліотеці-філії №2 був проведений майстер-клас з виготовлення сувенірів до Великодня «Писанкові фантазії». Заняття с усіма бажаючими провела керівник гуртка «Творча майстерня», Чередниченко Стальміра Іванівна. Школярі уважно слухали майстриню, ретельно повторювали за нею кожен етап і, в результаті, створили оригінальні великодні сувеніри – гарний подарунок будь-кому з рідних чи знайомих.

Відеопрезентацію «Великодній календар», яку підготували працівники центральної бібліотеки можна переглянути на сайті https://sites.google.com/site/cbsznm/

Категорія: Новини культури | Переглядів: 883 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты