Неділя, 05.05.2024, 17:35
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Червень » 14 » Питання соціального захисту ветеранів міста - на контролі у міської влади
08:30
Питання соціального захисту ветеранів міста - на контролі у міської влади
12         13 червня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення, яку провів голова комісії В.Сиромятніков. У роботі комісії взяли участь:  секретар міської ради А.Тесленко, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Г.Бабійчук,  члени громадської організації В.Ягубець, П.Старіченко, П.Ніколаєв,  начальники управлінь  та відділів міськвиконкому.

            Відповідно до порядку денного було розглянуто питання про стан перевезення пільгової категорії населення міста.

12         За інформацією  начальника відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення С.Оврашка на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває 10408 громадян міста. З них право на пільговий проїзд автомобільним та залізничним транспортом мають 10027 осіб. Це громадяни 18 категорій, а саме: ветерани війни, праці, органів внутрішніх справ, військової служби, пенсіонери за віком, діти війни, громадяни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорій, реабілітовані особи, жертви нацистських переслідувань, інваліди всіх груп, діти з багатодітних сімей. На 2013 рік для міста Знам’янки державним бюджетом передбачені компенсаційні виплати на перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом в сумі 717,0 тис.грн. Депутати підтримали  пропозицію щодо більш ретельнішої перевірки перевезення пільгової категорії населення, а також звернутися до виконавчого комітету механізм перевезення пільгових рейсів та відмінити дозвіл перевезення пільгової категорії у  всіх автобусах.

            Комісія також розглянула питання стану соціального захисту ветеранів міста та шляхи його покращення. В.о.начальника управління соціального захисту населення Л.Костюкевич зазначила, що найважливішими показниками соціальної політики держави є її ставлення до вирішення проблем найбільш незахищених верств населення: пенсіонерів, ветеранів війни та праці, інвалідів. Управлінням Пенсійного фонду України в місті Знам’янці та Знам’янському районі забезпечується своєчасна виплата пенсій та здійснюються перерахунки згідно з існуючим законодавством 10071 пенсіонеру. З 1 травня 2013 року підвищено пенсії інвалідам війни   П і Ш групи з числа учасників бойових дій  у період Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 і більше років. З метою покращення ефективності системи надання громадянам міста соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна», покращення соціального обслуговування і надання соціальної допомоги населенню міста шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання при управлінні соціального захисту населення створено «мобільний соціальний офіс». При достатньому фінансовому забезпеченні планується розширити види послуг з організації соціально-побутового та медичко-соціальної реабілітації інвалідів та одиноких непрацездатних громадян похилого віку, які надаються територіальним центром.  

            Директор територіального центру Т.Костікова проінформувала  про стан обслуговування одиноких і пристарілих мешканців міста територіальним центром. Вона зазначила, що основним завданням відділень територіального центру є виявлення громадян, які потребують сторонньої допомоги, визначення їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні та забезпечення якісного надання соціальних послуг. Працівниками територіального центру спільно з ветеранською радою, головами квартальних, будинкових комітетів проводиться робота по обстеженню матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів та інвалідів міста. За результатами обстеження взято на облік 33 особи, які потребують соціального обслуговування. Громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв’язку із частковою втратою рухової активності, обслуговувались у відділенні соціальної допомоги вдома. 28 соціальних робітників працюють на території міста, смт. Знам’янка Друга та надають понад 21 вид різних соціально-побутових послуг за місцем проживання громадян.

            Враховуючи пропозиції ветеранської організації комісія вирішила звернутися  до виконавчого комітету щодо вирішення питання: про надання приміщення Пенсійному фонду в центральній частині міста з метою покращення обслуговування пенсіонерів; збільшення коштів для привітання ветеранів з ювілеями віком від 85 до 100 років; виділення пільги ветеранам для придбання путівок  в бальнеологічну лікарню із 50% вартістю, 10 путівок щомісяця; придбання нового автомобіля «Соціальне таксі» та надання більш  зручнішого приміщення територіальному центру для відкриття медично-соціального відділення. Також Г.Бабійчук запропонувала розглянути в листопаді поточного року на сесії  міської ради питання про стан соціального захисту населення міста.

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 868 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты