Четвер, 18.04.2024, 08:56
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Лютий » 2 » Поет залізних строф
12:58
Поет залізних строф
12
Під час проведення тижня поетичного читання «Мандри в пошуках України», присвяченого 120 річчю від дня народження Євгена Маланюка - літератора, самобутнього поета, полум’яного публіциста, який оспівував самостійність України; відкидав малоросійщину, почуття меншовартості, громадсько-політичного і військового діяча у міській юнацькій бібліотеці була оформлена книжкова викладка «Поет залізних строф» та проведено літературно – інформаційний дайжест «Євген Маланюк: шлях емігранта, творчість патріота».

Для присутніх на заході учнів 11-А класу (кл. Півторак Л.Д.) та 10-А класу (кл. Петренко В.В.) ЗОШ № 3-гімназія бібліотекар Бабіна О. розповіла про життєвий шлях письменника, про те, що творчий доробок талановитого поета довгий час був забороною радянської пропаганди. Насправді ж він палко любив Україну, але змушений був більшу частину життя прожити за її межами. 
12

Про творчий шлях Євгена Маланюка більш змістовно розповів запрошений на захід наш земляк член Національної спілки письменників України (2014р.), поет, перекладач, переможець обласного літературного конкурсу «Сокіл степів» за книгу «И пусть стихия властвует над нами»(2012р.), лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка в номінації «Художня література» за книгу перекладів поезії Євгена Маланюка «Єдиним сном, єдиним болем…» (2013р.) Архангельський Олександр Дмитрович.
12

У своїй розповіді Олександр Дмитрович підкреслив той факт, що серед когорти першорядних поетичних талантів, що сформувалися в умовах української еміграції міжвоєнного двадцятиріччя Є.Маланюкові випала роль лідера. 

Він був виразником цілого покоління, яке після поразки змагань за Українську державу змушене було пережити важкий «ісход» з рідної землі, але не розчинитися в чужому середовищі. Основною метою Олександра Дмитровича було викликати інтерес та популяризувати творчість Є.Маланюка серед підростаючого покоління.

Під час заходу звучали вірші Є. Маланюка зі збірки поезій «Єдиним сном, єдиним болем…».

На згадку про зустріч поет-земляк подарував бібліотеці збірку поезій Євгена Маланюка «Єдиним сном, єдиним болем…».

Категорія: Новини культури | Переглядів: 903 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты