П`ятниця, 26.04.2024, 19:15
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Травень » 10 » Порядок повторної видачі свідоцтв
14:48
Порядок повторної видачі свідоцтв
12
Якщо оригінал свідоцтва про державну реєстрацію акта цивільного стану було вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено та у разі внесення змін до актового запису цивільного стану чи його поновлення, здійснюється повторна видача свідоцтва.

Звернутися особисто можна до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання та місця реєстрації актового запису. Громадянам, які звернулися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану особисто, свідоцтва повторно видаються того самого для при пред'явленні ними паспорта або паспортного документа.

Також, на даний час звернення за отриманням свідоцтв повторно можливе за допомогою електронних сервісів Міністерства юстиції України за посиланням https://online.minjust.gov.ua та http://dracs.minjust.gov.ua .

Повторна видача свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюється за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров'я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування. Представникам зазначених установ свідоцтво видається за довіреністю установи та при пред'явленні документів, що посвідчують особу.

Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини. Особі, позбавленій батьківських прав, свідоцтва про народження дітей не видаються.

Свідоцтво про смерть видається другому з подружжя, а також дітям, у тому числі й усиновленим, та їх законним представникам, близьким родичам померлого (братам і сестрам, онукам, діду і бабі як з боку батька, так і з боку матері), особі, яка є спадкоємцем за законом або заповітом, представникові органу опіки та піклування у разі виконання ним повноважень з опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва.

Після припинення шлюбу внаслідок його розірвання свідоцтва про шлюб повторно не видаються. У таких випадках на письмове прохання заявників відділ державної реєстрації актів цивільного стану видає витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про шлюб щодо підтвердження дошлюбного прізвища.
Свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану можуть видаватись на підставі нотаріально засвідченої довіреності.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 620 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты