Неділя, 28.04.2024, 17:27
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Травень » 27 » Порядок приватизації земельних ділянок
15:24
Порядок приватизації земельних ділянок
 
12  З набранням чинності з 01.01.2013року ряду нормативних актів в галузі земельного законодавства дещо змінився порядок приватизації земельних ділянок громадянами.

Земельні ділянки які перебували у користуванні громадян України в межах населеного пункту, для цілей та в розмірах передбачених ст. 121 Земельного кодексу України, незалежно від їх цільового призначення передаються у власність за рішенням органів місцевого самоврядування.

Порядок приватизації земельної ділянки визначений ст. 118 Земельного кодексу України. Серед основних етапів слід виділити наступні:

- Громадянин має звернутись із заявою про передачу йому безоплатно у власність земельної ділянки (земельних ділянок), що перебувають у користуванні, зазначивши, для яких цілей вони необхідні та орієнтовну площу цих ділянок.

- Орган місцевого самоврядування розглядає заяву та документи, додані до неї (копію паспорта, ідентифікаційний код, тощо) і надає дозвіл на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

- Громадянин звертається до землевпорядної організації і замовляє технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

- Така документація є підставою для присвоєння кадастрового номера та реєстрації земельної ділянки ( без зазначення власника) в Державному земельному кадастрі.

- Технічна документація подається до органу місцевого самоврядування, який приймає рішення про безоплатну передачу у власність земельної ділянки із зазначенням кадастрового номера та точної площі.

- Відповідний орган місцевого самоврядування звертається до Державної реєстраційної служби із заявою про реєстрацію права комунальної власності та витягом з Державного земельного кадастру щодо вказаної земельної ділянки та реєструє це право.

- Громадянин із витягом з Державного земельного кадастру про реєстрацію земельної ділянки та рішенням органу місцевого самоврядування про передачу йому земельної ділянки у власність звертається до Державної реєстраційної служби щодо реєстрації свого права власності.

У випадку приватизації земельної ділянки в межах населеного пункту із земель запасу, тобто якщо земельна ділянка не перебувала у користуванні громадян і лише тепер має бути сформована, приватизація здійснюється за аналогічною процедурою, однак замість технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) необхідно замовляти розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у землевпорядної організації.

Такий проект землеустрою погоджується органами виконавчої влади, визначеними статтею 186-1 Земельного кодексу України, залежно від цільового призначення земельної ділянки та за необхідності може бути направлений на державну експертизу землевпорядної документації. Рішенням ради одночасно затверджується ця документація та передається у власність земельна ділянка.

Щодо приватизації земельних ділянок за межами населеного пункту, то процедура аналогічна. Змінюються лише органи, які мають право передавати у власність громадянам України земельні ділянки. Так, для всіх цілей використання земель, передбачених статтею 121 Земельного Кодексу України, крім сільськогосподарського призначення, земельні ділянки передаються за рішенням державних адміністрацій.

Земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності передаються у власність за рішенням територіальних органів Держземагентства.

Розмір плати за реєстрацію земельних ділянок та прав на них регулюється постановами Кабінету Міністрів України від 21 листопада 21012 року № 1204 та від 1 серпня 2011 року № 835 (із змінами).

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 886 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты