П`ятниця, 19.04.2024, 12:59
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Липень » 31 » Пожежно-рятувальний підрозділ м.Знам’янки провів навчання на нафтобазі
08:21
Пожежно-рятувальний підрозділ м.Знам’янки провів навчання на нафтобазі
12
На Знам’янський нафтобазі ЗАТ «РУР ГРУП С.А.» відбулися  тактичні навчання щодо відпрацювання дій пожежно-рятувального підрозділу м.Знам’янки під час гасіння пожежі резервуару з нафтопродуктами.

Питання безпеки на таких підприємствах особливо гостро постало після масштабної пожежі на території нафтобази у Васильківському районі Київської області, яка призвела до людських жертв та значних матеріальних втрат. 

На Кіровоградщині експлуатується 6 об’єктів зберігання нафтопродуктів, де протягом травня та червня було здійснено перевірки виконання заходів пожежної безпеки та усунуто недоліки. 
                                                                    
12
Проведення навчань на сьогодні теж є складовою успішного запобігання надзвичайним ситуаціям та необхідне як працівникам пожежно-рятувальної служби, представникам влади на місцях, так і власникам об’єктів. На навчаннях було задіяно 14 чоловік особового складу та  3 одиниці техніки. За тактичним задумом внаслідок порушення технологічного процесу зберігання нафтопродуктів сталось загоряння суміші парів високооктанового бензину та повітря в резервуарі, який на момент аварійної ситуації містив в собі 3 тис. кубометрів бензину. Під дією полум’я покрівля резервуару зруйнувалась, виникла загроза вибуху та розливу бензину й загоряння сусідніх резервуарів. Аварійна бригада об’єкта діє згідно з інструкціями та приступає до ліквідації пожежі, одночасно повідомивши про подію за номером служби порятунку. 

Після прибуття рятувальників персонал нафтобази евакуюється з території, рятувальники негайно вживають заходів на охолодження палаючого резервуару. Щоб загасити пожежу нафтопродуктів необхідно проведення пінної атаки. Але завдяки тому, що персонал нафтобази вчасно звернувся за номером «101» та діяв правильно, пожежа не набула загрозливих масштабів.  Щоб її ліквідувати, вживається ряд заходів. Для безперебійної подачі води особовий склад встановлює автоцистерну на пожежне водоймище. Утворюється штаб з пожежогасіння. 
12
Гасіння пожежі триває за допомогою  автоцистерн,  проводять охолодження палаючого та сусідніх резервуарів.            
До місця події прибувають додаткові сили. Зібрано достатню кількість сил та засобів для проведення пінної атаки, створено резерв піноутворювача, особовий склад розподілено по оперативним дільницям.  
Таким чином проводять пінну атаку – умовну пожежу ліквідовано.

Коментуючи перебіг навчань, начальник Знам’янського МРВ Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Владислав Ларіонов зазначив, що особовий склад завдання згідно з тактичним задумом навчань виконав, комплекс запланованих заходів був відпрацьований у повному обсязі.   
12
Головний механік Знам’янської нафтобази ЗАТ «РУР ГРУП С.А.» Микола Ніколаєв підтвердив, що адміністрацією підприємства виконуються всі заходи по забезпеченню пожежної та техногенної безпеки.
                                                                               
У ході навчань учасники пересвідчилися, що техногенне лихо, хоч і умовне, вдалося подолати завдяки спільним зусиллям. Усі поставилися до проведення навчань з максимальною віддачею, оскільки практика показує, що в умовах реального часу інакше не можна.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 894 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты