П`ятниця, 26.04.2024, 13:30
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 4 » Працівники Знам’янського МВ УМВС долучились до акції «16 днів проти гендерного насильства»
17:27
Працівники Знам’янського МВ УМВС долучились до акції «16 днів проти гендерного насильства»
12
В Україні з 25 листопада по 10 грудня 2013 року проходить акція «16 днів проти гендерного насильства». Мета цієї акції – повідомити населення положення Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», роз’яснити громадянам їх права щодо звернень до відповідних органів та установ з питань скоєння відносно них насильство чи інші протиправних дій.

Отже, насильство в сім’ї — це "будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

Згідно стаття 173-2 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми, - тягнуть за собою накладення штрафу від 3 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 місяця з відрахуванням 20% заробітку, адміністративний арешт на строк до п’яти діб. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, а в разі якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Так на території м. Знам’янка та Знам’янському районі за 2013 рік перебуває на обліку 170 осіб, які здійснювали насильство в сім’ї та були притягнуті до адміністративної відповідальності. Дільничні інспектори міліції постійно контролюють цей напрямок роботи та в разі вчинення насильства в сім’ї, притягують до відповідальності.

Пам’ятайте, жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку постійно лає і б’є її чоловік, дівчинка-підліток, що страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, що її ненавидять власні діти...

Якщо Ви стали жертвою будь якого насильства не зволікайте, завертайтесь до міліції за телефоном 2-20-94 або 102, за адресою: м. Знам’янка, вул. Київська 25.
Категорія: Новини Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області | Переглядів: 751 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты