Субота, 20.04.2024, 16:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 20 » Права та діяльність громадських об'єднань
14:33
Права та діяльність громадських об'єднань
12
  Права та діяльність громадських об’єднань визначені розділом ІІІ Закону України «Про громадські об’єднання» (далі – Закон) та повинні відображатися у власних статутах.
  Зокрема, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи» від 21.05.2015р. №475-VIII, до Закону внесено доповнення щодо надання громадськими об’єднаннями інформації та відомостей, достатніх для ідентифікації згідно з вимогами закону кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), у тому числі засновників, керівників, керівних органів та довірених осіб. Ця інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом. 
  Зазвичай порядок надання такої інформації зазначають в розділі статуту громадського об’єднання щодо власності, майна, фінансової та іншої звітності.
  Також, під час підготовки статуту громадського об’єднання зі статусом юридичної особи, слід передбачити норми Закону щодо збереження правоустановчих документів, документів, в яких міститься інформація про діяльність, яка здійснена відповідно до мети (цілей) та завдань; забезпеченні ведення обліку та зберігання не менше п’яти років усіх необхідних облікових документів стосовно внутрішніх та міжнародних операцій, а також інформації, про фінансову підтримку за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів відповідно до закону.
  Про цільове використання цих коштів відповідно до закону громадське об’єднання зобов’язане подавати та оприлюднювати звіти і надавати інформацію компетентним державним органам на відповідний запит, а також в інших випадках, передбачених законодавством.
  Громадське об’єднання зі статусом юридичної особи повинно готувати річні фінансові звіти із зазначенням детального аналізу доходів і витрат; здійснювати заходи контролю, щоб забезпечити зарахування і витрачання повністю всіх коштів у спосіб, що узгоджується з цілями та завданнями заявленої діяльності громадського об’єднання.


   Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб 
   та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян 
   реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції                         А.Котляров  


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 818 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты